12-й дитячий садочок відкритий цьогоріч на Вінниччині,гостинно відчинив малечі двері (+фото)

12-й дитячий садочок відкритий цьогоріч на Вінниччині,гостинно відчинив малечі двері (+фото)

26.12.14 13:26 0 717
25 грудня у центрі Вінниці урочисто розпочав діяльність очікуваний багатьма вінничанами дитячий садочок «Дивограй». Дошкільний навчальний заклад №19 відкрив двері для 300 малят обласного центру. У садочку функціонуватиме 9 груп загального розвитку, з них: 2 групи раннього віку та 7 груп дошкільного віку.

У будівлі, яку було вивільнено минулого року завдяки перерозподілу дітей між школами №1, 10 та 25, після проведення капітального ремонту створені сучасні і комфортні умови для перебування дітей. Ремонтні роботи тривали півроку, на відновлення приміщення для садочку з бюджету міста витрачено 13,6 млн. грн.

Традиційну «червону стрічку» разом з майбутніми вихованцями урочисто перерізали заступник голови облдержадміністрації, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, в.о міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

«Обласна влада виконує взяті на себе зобов'язання щодо відкриття нових дитячих садків. Адже це вже дванадцятий дитячий садочок, який цього року розпочав свою роботу на території Вінниччини. Загалом в регіоні в 2014 році створено 1300 нових місць. Протягом останніх двох років в регіоні для малечі відчинили двері 55 садочків. Це говорить про те, що наш пріоритет – наші діти, що ми рухаємося у правильному напрямку» - зазначив Ігор Івасюк.

У Вінниці лише за останні три роки було збудовано новий дитсадок на «Поділлі» та введено в експлуатацію після капремонту і реконструкції садок №5 по вул. Червоноармійській і №6 по вул. Іванова. Минулого року міською радою було прийнято рішення провести реорганізацію трьох шкіл, що дозволило перевести майже тисячу учнів на навчання у першу зміну, а у вивільненому приміщенні в центрі міста зробити ще один садочок. Адже в обласному центрі простежується постійне підвищення народжуваності, наголосив Сергій Моргунов.

«Якщо подивитися на нього, то він гарний та сучасний, але фактично будівля 1960 року. І тому всі постаралися, щоб тут було комфортно діточкам, і щоб батьки були задоволені, що їх малеча буде виховуватись в гарних умовах. Хочу подякувати всім людям, які доклали свої сили, руки та інтелект для того, щоб створити такий заклад. Хочу також побажати, щоб у наступному році всі найкращі сподівання здійснилися, і головне, щоб в нашій країні був мир» - зауважив Сергій Моргунов.

На укомплектування ДНЗ «Дивограй» необхідним обладнанням, меблями, постільною білизною, посудом, іграшками, медикаментами, господарським та спортивним інвентарем у міському бюджеті передбачено 1,7 млн. грн.

Для довідки:

на Вінниччині контингент дітей у дошкільних закладах становить 55,8 тис. дітей, що на 1,3 тис. осіб більше, ніж на кінець 2013 року.

Охоплення дітей віком від 3 до 6 років дошкільною освітою складає 94,7 %. Показник охоплення дошкільною освітою дітей старшого дошкільного віку (5-ти років) з урахуванням усіх форм дошкільної освіти складає 100%.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині на ...
Наступна новина: На Тернопіллі сховище ...

КОМЕНТАРІ