У Волинській області міського голову засудили за корупцію

У Волинській області міського голову засудили за корупцію

26.12.14 09:46 0 713
Постановлено вирок Берестечківському міському голові, який вимагав та одержав 6 тис. грн. неправомірної вигоди від офіційного представника спільного польсько-українського підприємства за сприяння у наданні земельної ділянки в оренду для будівництва на ній мотельного комплексу.

Нагадаємо, 06 листопада 2014 року прокуратурою області було скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо цього посадовця.

Як повідомлялося раніше, ще на початку квітня 2014 року представник підприємства звернувся до очільника територіальної громади Берестечка із проханням посприяти в отриманні ділянки. Міський голова запропонував йому кілька ділянок на вибір і пообіцяв своє сприяння за 35 тис. грн.

Слова свого ласий до матеріальних вигод посадовець дотримав. Наприкінці липня він рекомендував позачерговій сесії міської ради прийняти рішення про надання дозволу на виготовлення проектної містобудівної документації для коригування частини генерального плану тієї частини міста, де мав бути розмішений мотель, і сам проголосував за таке рішення. У жовтні ж також за сприяння міського голови сесія ухвалила рішення про затвердження проекту.

Після ухвалення кожного з рішень міський голова одержував грошову винагороду від представника підприємства - спершу одну, а опісля 5 тис грн.

Усієї ж обіцяної суми неправомірної вигоди посадовець так і не одержав, адже був затриманий на гарячому працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області.

Вироком Горохівського районного суду обранцю громади призначено покарання у виді штрафу в розмірі 35 тис. грн.

Його також позбавлено рангу посадової особи органів місцевого самоврядування та права 3 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих обов’язків в органах державної влади.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінниччина була і ...

КОМЕНТАРІ