Майже 600 жителів Житомирщини пройшли обстеження з вимірювання тиску та рівня цукру в крові

Майже 600 жителів Житомирщини пройшли обстеження з вимірювання тиску та рівня цукру в крові

26.12.14 08:04 0 665
У Житомирі відбувся день профілактики серцево-судинних захворювань та цукрового діабету. В «майстернях здоров'я», які 24 грудня було розгорнуто в обласному медичному центрі здоров'я та спортивної медицини, поліклініці №1 центральної міської лікарні №2 м. Житомира та торговельному комплексі «Фуршет», усі бажаючі мали нагоду безкоштовно виміряти артеріальний тиск та рівень цукру в крові. Про це йдеться у повідомленні прес-центру департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації.

Захід відбувся за сприяння Всеукраїнського лікарського товариства, громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України та фармацевтичної компанії «Takeda Ukraine».

Проект «Майстерня здоров'я» діє в Україні вже восьмий рік поспіль. За словами заступника голови громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я Олени Євстігнеєвої, за цей час вдалося врятувати життя та зберегти здоров'я тисячам громадян нашої держави.

Щорічно інсульт стає причиною 6 млн. смертей у всьому світі. Тільки в Україні кожного року реєструється понад 100 тис. випадків цієї хвороби, і на жаль, близько 40% з них призводять до летальних наслідків. На переконання фахівців у галузі медицини, значно зменшити ризик розвитку серцевих і судинних захворювань можна шляхом дотримання заходів профілактики, у тому числі – правильного харчування та регулярних фізичних навантажень.

Експерти констатують, що на фоні непростої суспільно-політичної ситуації в нашій державі у людей загострюються хронічні захворювання. Лише завдяки спільним зусиллям лікарів та пацієнтів вдасться уникнути негативних наслідків для здоров'я.

Протягом жовтня-грудня цього року послугами мобільних лабораторій в рамках проекту «Майстерня здоров'я» скористалися жителі Києва, Одеси, Миколаєва, Дніпропетровська, Львова, Вінниці, Чернівців, Тернополя, Івано-Франківська, Харкова, Житомира, Хмельницького, Чернігова, Черкас та Рівного. Зокрема, в Житомирі близько 600 осіб пройшли обстеження з вимірювання артеріального тиску, провели експрес-діагностику рівня глюкози у крові. Жителі нашої області отримали фахові консультації лікарів, а також інформаційні буклети про здоровий спосіб життя та профілактику захворювань. Варто відзначити те, що акція викликала значний інтерес як у людей старшого віку, так і в молоді.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ