У Житомирі обговорили стан готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до роботи у зимовий період

У Житомирі обговорили стан готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до роботи у зимовий період

26.12.14 14:19 0 679
Актуальні питання життєзабезпечення області розглядалися на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 25 грудня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка. Серед них - стан готовності до роботи у зимовий період окремих спеціалізованих служб цивільного захисту: автодорожньої, енергетичної, комунально-технічної, медичної.

За повідомленням заступника начальника Служби автомобільних доріг в області Сергія Остапенка, для ліквідації зимової слизькості відомство на 100% забезпечено піском, технічною сіллю, вирішується питання із достатнім забезпеченням паливно-мастильними матеріалами Підготовлено 397 одиниць дорожньої техніки. У відомстві працює оперативний штаб і телефонна гаряча лінія, налагоджена співпраця зі службами ДАІ і ДСНС України в області.

Про проведені заходи щодо забезпечення надійного електропостачання учасникам засідання доповів голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький. На капітальні ремонти ліній електропередачі та підстанцій було спрямовано близько 140 млн. грн. Відомство обслуговує більше 8 тис. підстанцій та 35 тис. км ліній електропередачі. Для аварійного реагування створені 28 бригад, проводять експлуатаційні роботи 153 лінійні бригади.

Як зауважив Анатолій Левицький, враховуючи особливості діяльності бригад під час недавнього обледеніння, що призвело до обриву мереж і припинення електропостачання соціальних об'єктів, прийнято рішення про придбання додаткових генераторів великої потужності. Вони мають бути пересувними з можливістю оперативного забезпечення надійного живлення об'єктів.

Керівник електрокомпанії попередив про можливі відключення електромереж від електроенергії в періоди максимального навантаження. Поки що таких відключень не було, оскільки промислова група споживачів і населення районів дотримується граничних рівнів споживання електроенергії.

Днями очікується зміна температурного режиму. За словами Анатолія Левицького, зниження температури на один градус призводить до додаткового споживання 4 млн. кВт-годин електроенергії. Для економії енергоносія потрібна співпраця з теплопостачальними організаціями, житлово-комунальним господарством, оскільки будь-яке зниження теплопостачання веде до збільшення енергоспоживання.

Про стан готовності медичної служби до роботи у зимовий період доповів і директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас. За його словами, обласний медичний центр медицини катастроф і екстреної медичної допомоги на 100% забезпечений паливно-мастильними матеріалами та медикаментами. На базі центру працюють 104 бригади постійного базування та 96 бригад другої черги. За 2014-й рік служба отримала 43 автомобілі швидкої допомоги, з них три автомобілі класу С. Всього в області таких реанімобілів, що перевозять хворих у вкрай важкому стані, 5, і розподілені вони за кущовим принципом. В області є регіональний запас медикаментів.

Як повідомив Олександр Торбас, для потреб медичної служби також потрібен пересувний потужний генератор на випадок техногенної катастрофи.

З метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з несприятливими погодними умовами протягом зимового періоду 2014/2015 року затверджено склад оперативного штабу, до якого увійшли керівники департаментів облдержадміністрації та відповідних відомств.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 3132 людини переїхали на ...

КОМЕНТАРІ