В Закарпатській області берегівська міліція звітувала перед депутатами міської ради про криміногенну обстановку на території міста

В Закарпатській області берегівська міліція звітувала перед депутатами міської ради про криміногенну обстановку на території міста

26.12.14 16:49 0 711
Днями на сесії Берегівської міської ради з доповіддю про результати роботи Берегівського райвідділу міліції виступив т.в.о. начальника майор Володимир Сакалош.

В Берегівському райвідділі міліції на даний час працює 100 правоохоронців. Залишаються незаповненими 15 вакансій. Територію міста обслуговує 9 дільничних інспекторів міліції.

Слідчими міліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 387 кримінальних правопорушень, з них 109 - тяжких та особливо тяжких злочинів. Розкрито 189 злочинів, з яких 48 тяжких та особливо тяжких.

В місті вчинено одне вбивство. Зокрема, наприкінці вересня по вул.Мукачівській на подвір'ї власного будинку було вчинено жорстоке вбивство пенсіонерки, яке завдяки злагодженим діям правоохоронців було розкрито упродовж кількох днів. Кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) слідчими Берегівського райвідділу міліції скеровано до суду.

Вчинено також два злочини, передбачені ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), в обох випадках винним особам повідомлено про підозру.

4 скоєні на території міста пограбування розкрито, винним особам повідомлено про підозру. З 3-х вчинених розбійних нападів залишається нерозкритим один, це зухвалий напад чотирьох невідомих осіб на місцевого підприємця в магазині «Дракон», що мав місце в листопаді ц.р.. Два інші злочини розкриті по «гарячих слідах», кримінальні провадження скеровані до суду.

Берегівськими правоохоронцями систематично проводиться робота, спрямована на боротьбу з незаконним обігом зброї та наркотичних засобів і психотропних речовин. Задокументовано 15 фактів, пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, особам повідомлено про підозру. Внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18 фактів вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, з яких 16 особам повідомлено про підозру.

Незважаючи на систематичну поінформованість населення з боку міліції про всі можливі способи вчинення шахрайських дій з боку зловмисників, все-таки мають місце звернення громадян за фактами заволодіння їх майном шляхом обману чи зловживання довірою. Мало місце 27 таких фактів, з яких 16 залишаються нерозкритими.

На території міста вчинено 163 крадіжки, з яких у 47 випадках винним особам повідомлено про підозру. В тому числі дві крадіжки з церков. Одна з них розкрита, кримінальне провадження вже направлено до суду.

Вчинено 5 дорожньо-транспортних пригод, у 4 з яких особам повідомлено про підозру. У двох випадках водії покинули місце вчинення злочину, одного з них встановлено по «гарячих слідах».

У порівнянні з минулим роком збільшилася кількість злочинів, пов'язаних з незаконним заволодінням транспортних засобів (ст.289 Кримінального кодексу України). Їх вчинено 3, два залишаються не розкритими.

Також залишається нерозкритим підпал автівки, що мав місце восени ц.р. по вул.Мужайській в м.Берегові.

- Для більш ефективного розкриття злочинів, скоєних на території м.Берегово, необхідно обладнати вулиці міста камерами відеоспостереження, центральний пульт яких знаходився б у райвідділі міліції. Це б дало змогу більш оперативно аналізувати інформацію після скоєння злочинів, - зазначив т.в.о. начальника Берегівського РВ УМВС майор міліції Володимир Сакалош.

З боку депутатів до правоохоронців Берегівщини на сесії пролунало прохання посилити профілактичні заходи, спрямовані на недопущення вчинення правопорушень та злочинів.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У цю суботу Луцьк ...
Наступна новина: Вінничина: «Різдвяна зірка ...

КОМЕНТАРІ