3132 людини переїхали на Закарпаття із окупованих Криму та Донбасу

3132 людини переїхали на Закарпаття із окупованих Криму та Донбасу

26.12.14 14:21 0 686
25 грудня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу і відеоконференція з регіональними штабами щодо соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Від Закарпаття у заході взяли участь: заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей, начальник департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Пригара та керівники низки структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як озвучили під час відеоконференції, наразі регіони України надали умови для проживання 610 тисячам громадянам з Донбасу та Кримського півострова. Водночас кількість зареєстрованих осіб становить 775 тисяч. Це пояснюють так званим «пенсійним туризмом», коли люди похилого віку виїжджають за межі районів проведення АТО лише для отримання пенсії, а потім одразу повертаються назад.

найбільше переселенців проживають у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Київській областях.

На Закарпатті наразі перебувають на обліку 3132 людини. Із них 2879 осіб приїхали зі Сходу України, ще 253 – з Криму. Усіх громадян, які звернулися до регіонального штабу, забезпечили тимчасовим житлом.

Під час відеоконференції основним завданням, що стосується допомоги тимчасово переміщеним особам, назвали вирішення проблем соціального характеру. Це, зокрема, відновлення соціальних виплат, створення нових робочих місць і працевлаштування осіб, гуманітарна допомога і співпраця з громадськими та волонтерськими організаціями.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ