В Закарпатській області майже 7 літрів крови зібрано в перший день благодійної акції

В Закарпатській області майже 7 літрів крови зібрано в перший день благодійної акції

26.12.14 16:00 0 808
25 грудня 2014 року стартувала дводенна акція зі збору крови для наших бійців, поранених на Сході. "Крапля крови українця – море, де потоне окупант!" – таким є гасло заходу, що об'єднало патріотичні та спортивні організації Ужгорода. У перший день акції в Закарпатській обласній станції переливання крови зібралося понад три десятки донорів.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода", зокрема націоналісті з Ужгородської міської організації ВО "Свобода, спортивно-патріотичне об'єднання "Карпатська Січ", ГО "Закарпатська асоціація територіяльних громад", молодіжна організація "Сокіл", волонтерська організація "Закарпатський рух допомоги військовим", асоціація здорового способу життя "Закарпатський морж" та ин. здали за декілька годин 7 літрів крови для поранених бійців.

"Це вже не перша акція зі здачі крови для поранених бійців. Відмінністю сьогоднішнього заходу є консолідація більшості громадських організацій, які відгукнулися на наш заклик. У розвинених країнах громадяни здають кров як мінімум двічі на рік, це сприймають як громадянський обов'язок. Для виготовлення 500-мілілітрової порції життєво важливого препарату, який може врятувати життя важкопораненого бійця, потрібна кров 25 донорів", – розповів співорганізатор акції свободівець Сергій Білей.

Здати кров можна в будь-який день, попередньо повідомивши працівників донорського центру про бажання допомогти бійцям АТО.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині грошовими ...
Наступна новина: Что такое компьютерная ...

КОМЕНТАРІ