У Хмельницькому міліціонери та громадськість обговорили хід експерименту зі створення єдиної патрульної служби міліції

У Хмельницькому міліціонери та громадськість обговорили хід експерименту зі створення єдиної патрульної служби міліції

26.12.14 14:24 0 783
В управлінні МВС України в Хмельницькій області відбулося засідання «круглого столу», у якому взяли участь працівники міліції, громадські активісти та представники засобів масової інформації. Темою для обговорення стало бачення громадою того, якою має стати експериментальна єдина патрульна служба міліції у кінцевому результаті.

Засідання відкрив заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Роман Гаврилюк:

— Ми, як працівники органів внутрішніх справ, маємо власне бачення того, яким має бути експериментальний підрозділ, громадськість бачить його з іншого боку. Щоб зробити експеримент результативним та вивести, врешті, оптимальну «формулу» універсального підрозділу, який ефективно виконуватиме свої функціональні обов‘язки і завдяки якому громадяни відчуватимуть себе у безпеці, ми повинні об‘єднати зусилля. Успіх проведення експерименту залежить не тільки від нас, а й від того, наскільки активно ви братимете у ньому участь, допомагаючи нам побачити та усунути ті чи інші прорахунки, вдосконалити роботу.

Представники громадських організацій активно включилися у процес обговорення, вказуючи як на позитивні моменти, так і на виявлені ними недоліки та озвучуючи власні пропозиції, щодо того, яким чином ці недоліки можна усунути, як доцільніше побудувати роботу підрозділу та яким чином оцінювати ефективність його працівників.

Лідер ГО «Автомайдан-Хмельницький» Вікторія Середюк наголосила, що особливу увагу потрібно приділяти кадровому відбору і зовнішньому вигляду учасників експерименту, адже кожен з них — обличчя новоствореної служби, до якої зараз прикута особлива увага не лише у місті, а й по всій країні. На її думку, важливою складовою успіху є і матеріально-технічне забезпечення працівників.

Чимало різних думок прозвучало і з приводу критеріїв відбору працівників на службу та критеріїв оцінки ефективності їх діяльності.

Керівник ГО «Правозахист майбутнього» Костянтин Костенко, зокрема, запропонував за основний критерій відбору прийняти знання кандидатами на службу в підрозділ адміністративного та кримінального законодавства, від яких напряму залежить професійність дій та правильність реагування в тих чи інших ситуаціях.

Представники організації «Дорожній контроль» Олег Бондаренко та Борис Новак одноголосно висловилися за те, щоб при вступі на службу до єдиної патрульної служби кандидати обов‘язково мали водійське посвідчення (раніше така вимога висувалася лише до працівників ДАІ, а для інспекторів патрульної служби це не було обов‘язковим), оскільки за умовами експерименту новостворені патрулі мають реагувати, як на порушення громадського порядку, так і на порушення правил дорожнього руху. Олег Бондаренко також запропонував в якості одного з критеріїв оцінки ефективності взяти профілактичну складову у роботі, адже правоохоронці повинні не лише реагувати на уже вчинений злочин, а, в першу чергу, попереджати його вчинення.

На завершення засідання представники громадських організацій пообіцяли розробити та надати до УМВС власні більш детальні пропозиції щодо формату подальшого функціонування експериментальної патрульної служби.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3132 людини переїхали на ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ