Паризькі студенти збирають гроші на машину «швидкої» в зону АТО

Паризькі студенти збирають гроші на машину «швидкої» в зону АТО

26.12.14 12:17 0 774
Четверо студентів із паризького університету Paris-Est Creteil спільно з Асоціацією AMCFU збирають гроші на купівлю автомобіля швидкої допомоги, яку передадуть у зону бойових дій на сході України.

На спеціальному сайті студенти створили сторінку для збору коштів. Вони планують зібрати не менш ніж 7000 євро і витратити їх на придбання уживаної машини швидкої допомоги. Закінчити проект активісти планують у березні наступного року.

Після придбання машину передадуть у Київ, а звідти перенаправлять в одну з лікарень прифронтової зони, де на той час буде найбільша у ній необхідність.

«Більш ніж 4132 осіб були вбиті і понад 9747 людей отримали поранення внаслідок збройного конфлікту, що нині точиться на сході України. Ситуація в лікарнях, близьких до лінії фронту, має вирішальне значення. Лікарням в цьому регіоні катастрофічно не вистачає лікарів і медичного обладнання. Ніколи раніше їм не доводилося мати справу з такою кількістю травм», – інформують ініціатори збору коштів.

Вони також зауважують, що більшість лікарень знаходяться не менш ніж за 50/60 км від зони конфлікту, і тому часто їм не вистачає машин швидкої допомоги для транспортування поранених.

«Не маючи можливості терміново бути доставленими до найближчої лікарні, поранені часто помирають від кровотечі», – йдеться у зверненні.

Активісти зазначають, що машина швидкої допомоги на французькому ринку коштує близько 9000 євро. Адміністративні та транспортні витрати складуть ще не менше ніж 1000 євро. Студенти планують зібрати хоча б 70% цієї суми, повідомляє VIDIA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі у період ...

КОМЕНТАРІ