Регіональний штаб по роботі з вимушеними переселенцями на Прикарпатті підбиває підсумки роботи

Регіональний штаб по роботі з вимушеними переселенцями на Прикарпатті підбиває підсумки роботи

26.12.14 15:56 0 792
На Івано-Франківщині підбили підсумки діяльності регіонального штабу по роботі з вимушеними переселенцями. Зроблено чимало. Як повідомив представників мас-медіа начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, станом на 25 грудня на Прикарпатті прийнято та розміщено 2867 осіб, з яких 2565 прибули до нас із зони проведення антитерористичної операції. Найбільш компактно вимушені переселенці проживають в обласному центрі, Коломийському, Калуському та Тисменицькому районах.

Життя бере своє: 90 діточок влаштовані у дошкільні навчальні заклади, 415 – у школи. За період діяльності штабу народилися 22 немовлят, а 27 майбутніх матусь є на обліку в жіночій консультації.

На цілодобову «гарячу лінію», котра діє при регіональному штабі, надійшло понад 21 тисячу дзвінків. Намагалися допомогти усім, адже за кожним таким зверненням – людські долі.

Люди зі Сходу та Півдня облаштовуються на Прикарпатті. До центрів зайнятості Івано-Франківщини у пошуках роботи звернулися 438 осіб. З них понад сотню уже працевлаштовано, а 250 громадянам надано статус безробітного. Крім того, родини отримують адресні допомоги та інші соціальні виплати, котрі належать їм згідно українського законодавства.

Звісно, вимушеним переселенцям активно допомагають налагодити побут та покращити матеріальне становище громадські, благодійні та релігійні організації – як українські, так і закордонні.

25 грудня у Кризовому центрі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області відбулася урочиста передача гуманітарної допомоги для переселенців на Прикарпатті від Посольства Франції в Україні.

Цільова грантова фінансова допомога у розмірі, еквівалентному 3,5 тисяч євро, була виділена Молодіжному громадському центру «Еталон» для потреб внутрішньо переміщених осіб, що проживають на Прикарпатті. Як повідомила журналістів співголова регіонального штабу по роботі з вимушеними переселенцями пані Леся Аронець, на ці кошти було закуплено побутову техніку для місць компактного розміщення людей зі Сходу та Півдня: пральні машини для кризового центру в селищі Верховина та гуртожитку в Бурштині, а також газову колонку для соціально-реабілітаційного центру відділення Червоного Хреста у Коломиї. Крім того, ще 22 сім’ї отримають комплекти першої необхідності та теплі речі.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині грошовими ...

КОМЕНТАРІ