На Львівщині правоохоронці навчали дітей правилам безпеки

На Львівщині правоохоронці навчали дітей правилам безпеки

26.12.14 14:26 0 746
Працівники Червоноградського СКМСД міськвідділу міліції спільно із працівниками Червоноградського МВ ГУ ДСНС у Львівській області у навчальних закладах провели роз'яснювальну роботу спрямовану на запобігання виникненню пожеж. Також учням розповіли, як діяти якщо вони знайшли вибухонебезпечні предмети.

Так, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Червоноградського МВ капітан міліції Руслан Король спільно із провідним інспектором Червоноградського міського відділу ГУ ДСНС України у Львівській області Станіславом Затолоцьким розповіли вихованцям Червоноградської школи-інтернат про правила поводження з вогнем та про те, як діяти у надзвичайних ситуаціях.

«У засобах масової інформації часто з'являються повідомлення про пожежі, причини їх виникнення, людські жертви та матеріальні збитки. Водночас постійно звучать застереження щодо правил поводження з вогнем. Але нехтування елементарними правилами пожежної безпеки залишається однією з основних причин спалахів пожежі. Не рідко причиною пожежі є дитячі пустощі з вогнем», - розповів Станіслав Затолоцький.

Щоб уникнути пожеж дітям необхідно знати елементарні правила поводження з вогнем, а саме, не бавитися заради цікавості запальничками, сірниками та іншими предмети, що легко займаються. А батькам у свою чергу необхідно зберігати їх у недоступних для дітей місцях.

«Час від часу в землі знаходять небезпечні знахідки — вибухові предмети, що й до являють велику загрозу життю і здоров'ю людей. Це різні види боєприпасів: артилерійські снаряди, артилерійські та реактивні міни, авіаційні бомби, інженерні міни, ручні гранати. Зовні небезпечні предмети нагадують безформні шматки металу. Роздивлятися їх та кидати у вогонь не можна, адже це може призвести до нещасного випадку», - розповів учням начальник Червоноградського СКМСД капітан міліції Руслан Король.

Щоб уникнути нещасних випадків, треба запам'ятати, що торкатися до вибухових або невизначених предметів неможна, бо це небезпечно для життя. Якщо знахідку виявлено далеко від населених пунктів, треба добре запам'ятати дорогу до того місця, де її виявлено, поставити біля них пам'ятну фішку.

Про знайдені вибухонебезпечні предмети треба негайно сповістити працівників місцевого органу самоврядування, міліції, ДСНС, найближчого підприємства або просто дорослих. До жодних самостійних дій вдаватися не можна!Також Станіслав Затолоцький ознайомив дітей із основними функціями вогнегасника, розповів про його призначення та властивості.

На завершення школярі продемонстрували гостям свої малюнки на тему «Правила пожежної безпеки».

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ