У Львівській області у Стрию правоохоронці викрили "телефонного" шахрая

У Львівській області у Стрию правоохоронці викрили "телефонного" шахрая

26.12.14 11:19 0 764
Стрийські правоохоронці встановили зловмисника, який шляхом обману та зловживання довірою, заволодів коштами мешканця одного з сіл Стрийського району. Зловмисником виявився 28-річний молодик, який уже мав неприємності з законом.

Так, нещодавно до Стрийського міськвідділу міліції звернувся 59-річний місцевий мешканець, який повідомив про неприємну пригоду, що з ним трапилася. Чоловік зазначив, що йому зателефонував його знайомий (на час розмови потерпілий так думав) та просив про допомогу. Нібито він потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і щоб вирішити цю проблему, йому необхідна певна сума грошей. В результаті, шахраю вдалося виманити у потерпілого п'ять тисяч гривень.

«Як наразі встановлено, зловмисник вигавдав легенду та склав певну схему, за якою діяв. Щоб не зустрічатися особисто з потерпілим, він скористався послугами водія таксі, який і не підозрював, що бере участь у злочинній схемі виманювання грошей»,- повідомив заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції Стрийського міськвідділу майор міліції Володимир Петрівський.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 (шахрайство) КК України, триває. Правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до вчинення інших кримінальних правопорушень.

Як зазначив Володимир Петрівський, про діяльність так званих «телефонних» шахраїв мова ведеться доволі часто. Однак, попри всі застереження, зловмисникам все-таки вдається видурити таким чином значні грошові кошти у довірливих громадян.

«Якщо вам зателефонували і повідомили, що з кимось з рідних чи знайомих трапилася неприємна пригода (сюжет може бути найрізноманітніший) і, начебто, все можна буде владнати за певну суму - наша порада - не втрачайте здорового глузду, дійте спокійно і розсудливо. У жодному разі не передавайте незнайомцям гроші, одразу зателефонуйте до міліції: вам підкажуть як діяти в тій чи іншій ситуації», - зазначив Володимир Петрівський.

Щоб не стати жертвою «телефонних» шахраїв:

1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.

3.Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

4. У жодному разі не слід передавати, перераховувати чи надсилати гроші невідомим особам, а необхідно ж одразу зателефонувати в міліцію за номером «102».

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ