У Рівненській області розслідування обставин захворювання дітей у смт. Млинів — на контролі прокуратури

У Рівненській області розслідування обставин захворювання дітей у смт. Млинів — на контролі прокуратури

26.12.14 12:12 0 832
Млинівська міжрайонна прокуратура відреагувала на факт захворювання вихованців та персоналу одного із дитячих навчальних закладів та внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом службової недбалості посадових осіб ДНЗ, чим завдано істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян, в тому числі, неповнолітнім (ч. 1 ст. 367 КК України).

Як повідомлялось, у смт. Млинів у період з 18 по 24 грудня зареєстровано спалах кишкової інфекції серед дітей та персоналу дитячого садка. Серед хворих ? 28 дітей та 7 дорослих. 18 особам, серед яких 11 малюків, встановлено діагноз – «сальмонельоз».

Після надання хворим медичної допомоги більшість відпущено додому. Наразі залишаються госпіталізованими 7 дітей та стільки ж дорослих. Лікарі оцінюють стан хворих як задовільний. Загрози для їх життя немає.

Спеціалістами СЕС проведено комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Здійснено обстеження працівників та приміщень ДНЗ, відібрано проби харчових продуктів для бактеріологічних досліджень, які тривають. На даний час діяльність дитячого садка тимчасово призупинена.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено проводити органам внутрішніх справ, хід якого взято на контроль прокуратурою.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ