На Тернопіллі пластуни передали Вифлеємський вогонь миру обласній раді

На Тернопіллі пластуни передали Вифлеємський вогонь миру обласній раді

26.12.14 09:16 0 685
25 грудня, тернопільські пластуни завітали до обласної ради та передали Вифлеємський вогонь миру голові обласної ради Василю Хомінцю.

За традицією Вифлеємський вогонь миру пластуни приносять у храми, школи, лікарні, державні установи міста та області.

Довідково. Цю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині викрили ...
Наступна новина: На Вінничині увага ...

КОМЕНТАРІ