Житомирські правоохоронці розслідують шахрайство з державним майном вартістю майже 2,6 млн гривень

Житомирські правоохоронці розслідують шахрайство з державним майном вартістю майже 2,6 млн гривень

26.12.14 08:02 0 715
На Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння частками у статутному фонді державно-кооперативного підприємства. Завдяки своєчасному втручанню правоохоронців припинено процес відчуження держмайна у приватну власність.

У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2012 року було незаконно, з порушенням прав держави, прийнято рішення про продаж частки статутного капіталу (понад 82%), яка належала державно-кооперативному об'єднанню, одному з товариств з обмеженною відповідальністю за ціною майже 1,6 мільйони гривень.

У результаті цього державою було недоотримано значну суму коштів у вигляді дивідендів від діяльності підприємства.

Водночас новим власником розпочато процес створення підприємства-правонаступника шляхом виокремлення придбаної частки статутного капіталу з державно-кооперативного підприємства.

Також у ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2013 року між державно-кооперативним об'єднанням та ще одним товариством з обмеженою відповідальністю, співзасновником якого є близький родич генерального директора об'єднання, було незаконно укладено новий договір на продаж майже 85 % частки статутного фонду за ціною понад 2,6 мільйона гривень, при цьому відчуження частки у статутному капіталі проведено без погодження з управляючим органом держави.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков, на даний час правоохоронці проводять необхідні розшуково-слідчі заходи для встановлення всіх обставин правопорушення. Днями на території Києва та Запоріжжя проведено низку обшуків. Вилучено електронні носії інформації та грошові кошти.

Досудове розслідування триває.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ