Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом з Укргідрометцентром просить громадян бути якомога обачними та обережними під час ускладнення погодних умов!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом з Укргідрометцентром просить громадян бути якомога обачними та обережними під час ускладнення погодних умов!

27.12.14 15:55 0 787
В останні два дні в України спостерігається суттєве погіршання погодних умов – сильний та мокрий сніг, хуртовини, посилення вітру, на дорогах – ожеледиця. Така погода за прогнозам Гідрометцентру буде спостерігатись і з 27 по 31 грудня 2014 р.

Зокрема, у зв'язку з переміщенням в Україну активних циклонів з Балкан, очікується значне ускладнення погодних умов: 27-28 грудня у південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, 28 грудня і в Сумській областях сніг, мокрий сніг (на півдні з дощем), місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями 25-30 м/с.

29 грудня та вночі 30 грудня черговий циклон зумовить в Україні сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети у центральних та Одеській областях місцями дуже сильні снігопади, у південній частині сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Швидкість вітру посилюватиметься до 17-22 м/с, у південних та центральних областях 25-30 м/с.

На більшій частині території утвориться сніговий покрив висотою 10-40 см, на дорогах ожеледиця.

На акваторії Чорного та Азовського морів очікується штормова погода: посилення вітру до 19-24 м/с, 29 грудня пориви 25-30 м/с, висота хвиль на Чорному морі 20-40 дм, на Азовському - 13-20 дм.

Вдень 30 грудня та протягом 31 грудня поступове послаблення та припинення опадів і явищ; зниження температури вночі до 13-20° морозу, вдень до 8-14° морозу.

Інтенсивність небезпечних і стихійних явищ та територія їх поширення буде уточнюватись гідрометеорологічними організаціями ДСНС України додатковими попередженнями.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Волонтери з усього світу ...

КОМЕНТАРІ