Головне управління Держземагентства у Вінницькій області займає лідируючі позиції в Україні у вирішенні земельних питань (+фото)

Головне управління Держземагентства у Вінницькій області займає лідируючі позиції в Україні у вирішенні земельних питань (+фото)

27.12.14 11:22 0 727
Про реалізацію повноважень Держземагентства України Головним управлінням Держземагентства у Вінницькій області повідомили представники даного територіального органу Олексій Коник та Олександр Королюк на прес-конференції, що відбулась 26 грудня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Під час спілкування з журналістами вони окреслили коло питань, які вирішує Головне управління Держземагентства у Вінницькій області.

Так, завдяки фаховому та відповідальному керівництву землевпорядною службою області:

– 507 тис. громадянам-власникам земельних часток(паїв) оформлено державні акти на право власності земельними ділянками- найвищий показник в державі;

– постійно зростає виплата за користування земельними частками (паями), за останні три роки збільшення орендної плати складає майже на 300 мільйонів гривень;

– збільшується кількість укладених договорів оренди земельних ділянок, що сприяє збільшенню прибутку їх власників, дає змогу продуктивно використовувати ще вчора забур'янені земельні масиви та сприяє надходженням до бюджетів. Так в поточному році укладено 1014 договорів та додаткових угод на площу 20,4 тис. га на суму 17,8 млн. грн., що в порівнянні з минулим роком зросла більш ніж втричі і складає 51,9 млн. грн;

– проінвентаризовано близько 200 тис.га земель сільгосппризначення- це найбільше в Україні;

– протягом останніх трьох років проведено нормативну грошову оцінку по 1118 населених пунктах, з них по 294 населених пунктах проведено первинну нормативну грошову оцінку та у 824 оновлено грошову оцінку.

В ході розмови Олексій Коник повідомив, що Вінницька область займає третє місце в Україні по надходженню коштів від продажу земель несільськогосподарського призначення - 27,9 млн.грн., випереджають лише Одеська та Харківські області. Окрім того, Вінниччина, як і в минуло річ, стабільно займає одне з перших місць по кількості наданих послуг з ведення державного реєстру земель-100,9 тисяч послуг. Випереджають лише Київська(166) та Полтавська(107) області. В області достроково розпочали свою роботу державні кадастрові реєстратори в 29 Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), де надаються громадянам послуги у сфері земельних відносин, які оснащені необхідною оргтехнікою, програмним забезпеченням, меблями, телефонним зв'язком та доступом до мережі internet. Надання адміністративних послуг громадянам проводиться у визначений законом термін, черги відсутні.

За таким показником як надання земельних ділянок учасникам АТО, наша область посідає друге місце в Україні – 1061 особа вже отримала накази (рішення) про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 400 га.

Область займає третє місце в Україні по реалізації своїх прав в отриманні земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Опрацьовано 15,7 тисяч клопотань, задоволено 8,3 тис. заяв щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності на загальну площу 47 тис. гектарів. Випереджають лише Київська та Хмельницькі області.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 7 квітня 2014 року №114 створено обласну комісію з питань надання земельних ділянок у власність або користування фізичним та юридичним особам. За період з 7 квітня по 23 грудня поточного року відбулось 25 засідання комісії, на яких розглянуто 291 проект розпоряджень облдержадміністрації з питань надання земельних ділянок державної власності, в тому числі 216 проектів розпоряджень підготовлених Головним управлінням Держземагентства у Вінницькій області.

Практично відсутні звернення громадян зі скаргами до Держземагентства України та інших центральних органів державної виконавчої влади на керівництво області.

Ведеться систематична та послідовна робота із широкого висвітлення у засобах масової інформації питань і відповідних матеріалів з реалізації земельної реформи.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: разом - проти ...

КОМЕНТАРІ