Андрій Поліщук: «Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати енергетичну кризу» (+фото)

Андрій Поліщук: «Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати енергетичну кризу» (+фото)

27.12.14 14:27 0 767
Темі подолання тимчасових труднощів, які переживає нині енергетична система області і країни в цілому, та обґрунтуванню необхідності введення графіків відключень електроенергії була присвячена прес-конференція, яка відбулась 25 грудня в Департаменті інформаційної діяльності облдержадміністрації.

В прес-конференції взяли участь керівники обласних служб, відповідальних за життєдіяльність енергетичної системи області: генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, начальник інспекції Держенергонагляду

У Вінницькій області Віктор Пірняк,начальник відділу енергетики, енергозбереження та зв'язку департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Іван Вітюк, директор Південно-Західної електроенергетичної системи НЕК «Укренерго» Євгеній Навроцький та головний спеціаліст сектору НКРЕ у Вінницькій області Сергій Осадчук.

У вступному слові генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук наголосив на необхідності консолідованих дій усіх служб, покликаних забезпечити безперебійну роботу енергосистеми області, яка має діяти як єдиний злагоджений механізм : «Ми не можемо допустити ситуації, коли система почне захищати сама себе. Розробка графіків обмежень електроенергії для споживачів області є вимушеною запобіжною мірою по дотриманню необхідного рівня потужності в мережі. Усі графіки мають бути максимально доведені до споживачів засобами масової інформації».

Андрій Поліщук детальніше зупинився на аналізі дійсного стану в енергетиці області, пояснив що таке графіки відключень, як вони діють і якого результату слід чекати від їх введення.

За його словами, ситуація в електроенергетиці України залишається складною - вугілля не вистачає на поточні потреби вітчизняних електростанцій, оскільки 3 млн. тонн цього стратегічного ресурсу (якого повністю вистачило б на проходження цьогорічного опалювального сезону) сконцентровано на територіях, де проходить АТО.

«З 1 грудня 2014 року, згідно розпорядження ДП НЕК «Укренерго», графіки аварійних відключень споживачів електроенергії запроваджено по всій території України. З того часу діють вони і у Вінницькій області. Задіяно повний обсяг аварійних відключень, а це 10 черг, до яких залучені як промислові споживачі, так і населення. Допоки це один із найоперативніших та швидких заходів, що застосовуються при виникненні дефіциту потужності в об'єднаній енергетичній системі України», - зауважив у своїх коментарях Євгеній Навроцький.

Учасники прес-конференції також обговорили питання, що стосуються тарифоутворення на енергоносії, принципів здійснення контролю за дотриманням графіків відключень представниками Держенергонагляду та відповіли на численні запитання журналістів.

Іван Вітюк , звертаючись до присутніх, підкреслив: «Обласна державна адміністрація,зважаючи на ситуацію, що склалась спрямовує зусилля на зменшення суспільної напруги : щодня ведуться роз'яснення на звернення керівників підприємств і окремих громадян, графіки відключень доводяться до відома громадян міста і області у відкритому доступі». Він також додав, що в області над вирішенням проблем , що виникають у життєдіяльності енергосистеми, працює антикризовий енергетичний штаб, який очолює перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Начальник відділу енергетики, енергозбереження та зв'язку департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури ОДА закликав усіх жителів Вінниччини проявити патріотизм і розуміння, заощаджувати тепло та електроенергію на роботі і в побуті, оскільки лише згуртувавшись, ми усі разом зможемо подолати кризову ситуацію, зберегти енергетичну систему держави.

Довідка:

Графіки вимкнень споживачів усіх районів Вінницької області можна переглянути на сайті ПАТ «Вінницяобленерго» за посиланням:

http://www.voe.com.ua/media_centre/news/u-mvinnycya-ta-rayonah-oblasti-elektroenergiyu-vymykatymut-za-zminenymy-grafikamy

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ