Кримінальна четвірка розбійників із Волині вислухала вирок суду

Кримінальна четвірка розбійників із Волині вислухала вирок суду

27.12.14 15:49 0 801
Пограбування за голлівудським сценарієм організували та розіграли четверо ковельчан. Фінал «фільму» класичний: винних затримано та покарано. На лаві підсудних режисерські вміння та акторська майстерність зловмисникам не допомогли: Ковельський міськрайонний суд оголосив розбійникам справедливий вирок.

Ідея вчинити пограбування у захмелілих молодиків із веселої компанії виникла несподівано. Один із них розповів друзякам по чарці, що вдома у його хорошого знайомого, який проживає неподалік від Ковеля, може бути чимала сума грошей. Отож, придбавши на автостанції квитки, молодики вирушили маршрутним таксі у напрямку села.

Зловмисники завчасно все передбачили та ретельно обдумали деталі злочину: купили чорні жіночі панчохи, рукавички, липку стрічку на випадок того, що доведеться пов'язати господаря дому. Крім того, завбачливі спритники прихопили із собою пляшку горілки, яку розпили для впевненості неподалік будинку потенційної жертви.

Далі події розвивалися – як к блокбастері. У двері оселі, в якій проживала жертва нападу, постукав неповнолітній, який начебто приніс квитанцію на оплату електроенергії. Як тільки господар відчинив двері, чоловіки у масках вбігли до будинку. Зі словами: «Це – пограбування!» нічні нападники, нанісши кілька ударів потерпілому по голові, повалили його на землю. Для переконливості злочинного наміру один із розбійників приставив до горла кухонний ніж та наказав віддати всі гроші.

Тоді зловмисники заклеїли потерпілому рота, скрутили руки та ноги, похазяйнували в оселі і прихопивши із собою 17 тисяч гривень, мобільний телефон та планшет, зникли.

За фактом вчинення кримінального правопорушення правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Тож, здійснивши ряд оперативно-пошукових заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисників.

Відповідно до «зіграних ролей», суд присудив кримінальній акторській трійці покарання у виді позбавлення волі на різні терміни – сім, сім із половиною та сім років і десять місяців – із конфіскацією всього належного їм майна. Неповнолітній отримав п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ