Житомирські правоохоронці розслідують півторамільйонне розкрадання бюджетних коштів на будівництві доріг

Житомирські правоохоронці розслідують півторамільйонне розкрадання бюджетних коштів на будівництві доріг

27.12.14 11:16 0 675
У ході досудового розслідування працівниками УМВС України Житомирщини проведено обшуки на кількох підприємствах області та інших регіонів. У результаті вилучено понад півмільйона гривень, комп'ютерну техніку та бухгалтерську документацію, яка може свідчити про протиправну діяльність.

Кримінальне провадження розпочато за матеріалами оперативників державної служби боротьби з економічно злочинністю УМВС, які викрили півторамільйонні фінансові оборудки компанії-спеціаліста, що здійснювала ремонт і сучасне технічне облаштування ділянки автодороги державного значення, що проходить через Житомирську область.

З іноземною акціонерною компанією за результатами тендерних торгів було укладено договір про ремонт ділянки траси у майже сотню кілометрів. Правоохоронці встановили, що на виконання контракту представництво будівельної компанії придбало в одного з українських товариств обладнання для облаштування інфраструктури автодороги та керування дорожнім рухом. Замовлене було отримано та виконані роботи з його монтажу, встановлення та налаштування відповідного функціонування.

Однак, вже за кілька місяців іноземне представництво уклало ще один договір з іншим товариством з доволі сумнівною репутацією, мотивувавши це необхідністю поставки програмного забезпечення для отриманого раніше обладнання. Державі це коштувало 1,5-мільйонних втрат.

- Днями проведено обшуки в представництві іноземної компанії, яка знаходиться у м. Житомирі, та у приміщеннях фірм-постачальників. Вилучено первинну бухгалтерську документацію, електронні носії інформації, в яких містяться дані, що вказують на штучне завищення вартості виконаних робіт, та кошти, здобуті злочинними шляхом, у сумі 600 тисяч гривень, - повідомив т.в.о. начальника УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Дмитро Лазаренко.

Нині проведення досудового розслідування, розпочатого за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, спрямоване на встановлення службових осіб, причетних до півторамільйонного розкрадання бюджетних коштів.

УДСБЕЗ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ