В Житомирській області жодних вибухових пристроїв на залізничному вокзалі Бердичева міліція не виявила

В Житомирській області жодних вибухових пристроїв на залізничному вокзалі Бердичева міліція не виявила

27.12.14 10:45 0 692
Близько 18 години 25 грудня до Бердичівського міськвідділу міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що на площі поблизу місцевого залізничного вокзалу за годину станеться вибух. На щастя, інформація виявилася хибною. Нині в рамках відкритого кримінального провадження міліція розшукує «жартівника».

Після отримання анонімного повідомлення про вибух на бердичівському залізничному вокзалі на місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи міськвідділу міліції та обласного УМВС, вибухотехнічна служба, кінологи та інші екстрені служби.

Навколишня територія залізничного вокзалу була огороджена, працівники ДАІ частково обмежили рух транспорту прилеглими вулицями. Із приміщення вокзалу було евакуйовано понад 30 осіб, а з торгівельного закладу, що знаходиться поруч, - близько 200. Також було забезпечено відведення від можливо небезпечної території потягів, натомість пасажири мали змогу здійснювати посадку-висадку на спеціально відведеному майданчику. Таким чином час руху потягів не зміщувався.

Експерти-вибухотехніки провели ретельний огляд приміщень залізничного вокзалу, торгівельних закладів та навколишньої території. На щастя, жодних вибухових пристроїв, речовин або інших предметів, які б становили небезпеку для людей, не виявлено.

Водночас інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Працівники міліції з'ясували, що анонімний дзвінок було здійснено з таксофону у м. Бердичеві. Нині в рамках розпочатого досудового розслідування правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії, направлені на встановлення особи автора хибного повідомлення.

За чинним кримінальним законодавством, подібні дії караються однозначним позбавленням волі строком від двох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Загиблі бійці ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ