У Житомирі працівники ДАІ оперативно затримали вуличного грабіжника

У Житомирі працівники ДАІ оперативно затримали вуличного грабіжника

27.12.14 09:08 0 698
Зловмисник видер сумку з рук 59-річної жінки, яка на світанку прямувала однією з вулиць обласного центру. ДАІшники, які працювали неподалік та до яких звернулася потерпіла, упродовж кількох хвилин розшукали та затримали грабіжника, котрий намагався заховатися… під однією з вантажівок.

- Я дуже рано виходжу з дому, ще коли зовсім темно, адже на роботу треба добиратися у віддалену частину міста. Так було й цього разу, я ще й поспішала, бо трішки запізнювалась, - розповідає потерпіла Лідія Василівна. – Аж тут хтось вихопив у мене з рук сумку. Обертаюся – з моїми речами втікає якийсь чоловік.

Жінка почала гукати про допомогу, але у цю пору на вулиці було майже безлюдно. Вона пригадала, що на перехресті, повз яке проходила, бачила патрульний автомобіль ДАІ. Жінка кинулася до правоохоронців.

- Підбігла, кричу, що у мене забрали сумку. Навіть не пам'ятаю, як дослівно пояснювала, що сталося, - продовжує Лідія Василівна. – Але хлопці одразу зрозуміли, у чому річ, запитали, куди побіг грабіжник, і поїхали у тому напрямку.

Оглядаючи кожен закуток, правоохоронці перевіряли провулок, в який, за словами заявниці, забіг зловмисник.

- Поки напарник, Сергій Задерейко, поїхав автомобілем уздовж дороги, оглядаючи вулицю та опитуючи поодиноких перехожих, чи не бачили вони втікача, я зайшов на невеличку автостоянку, - розповідає інспектор ВДАІ Олег Шатило. – Там є закинута будівля, тому, у першу чергу, заглянув туди.

Правоохоронець оглянув усі можливі місця, де міг би заховатися грабіжник. Звернув увагу і на високий бетонний паркан, оцінивши, чи не зміг би втікач якимось чином через нього перебратися. Та ніяких слідів не виявив.

- На стоянці був вантажний автомобіль, тоді я вирішив переконатися, що ні в кабіні, ні у кузові, ні під транспортним засобом нікого немає, - продовжує міліціонер. – Коли присвітив ліхтариком під автомобіль, побачив там хлопця. Зрозумів, що це й є, швидше за все, зловмисник.

Правоохоронець запропонував чоловікові вилізти зі сховку. Той неохоче вибрався з-під вантажівки, у його руках міліціонер побачив жіночу сумку. Потерпіла теж упізнала й свого кривдника, і свої речі. ДАІшники викликали на місце події слідчо-оперативну групу Житомирського міськвідділу міліції.

- Затриманим виявився 20-річний житомирянин, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – За його словами, він у цей час був на прогулянці, а коли побачив жінку, вирішив відібрати її речі, аби здобути гроші для купівлі цигарок. Відомо, що парубок не працює, живе за рахунок матері.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Молодику загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років. Оперативники також перевіряють, чи не причетний він до інших аналогічних правопорушень.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові двоє студентів ...

КОМЕНТАРІ