Житомирщина: в області створюються умови для підтримки євроінтеграційних процесів у сфері економіки

Житомирщина: в області створюються умови для підтримки євроінтеграційних процесів у сфері економіки

27.12.14 14:51 0 796
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 року №847-р «Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» видано розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Машковського від 29.10.2014 № 313 «Про затвердження плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами на 2014 – 2017 роки», метою та головним завданням якого є забезпечення належного виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію та створення умов для підтримки євроінтеграційних процесів в області.

Так за повідомленням департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації, свідченням позитивної динаміки експортних операцій підприємств Житомирської області з європейськими партнерами є те, що протягом січня-жовтня 2014 року експорт товарів до країн Європи зріс на 38%, у тому числі до країн ЄС – на 42%.

Проводяться різноманітні зустрічі з підприємцями, семінари, під час яких обговорюються напрями диверсифікації експорту продукції та пріоритетні напрями співпраці з країнами ЄС. Саме це питання порушувалося під час робочої наради за участю представників органів виконавчої влади та провідних підприємств області 5 вересня 2014 року. Також на нараді було розглянуто питання щодо ризиків, пов'язаних із впливом на економіку області обмежень з боку Російської Федерації щодо експорту української продукції, та перспективних напрямів налагодження співпраці з країнами Європейського Союзу в контексті євроінтеграційного вектора України, підписання Угоди про асоціацію та введення в односторонньому порядку режиму тарифних преференцій. За підсумками наради проведено роботу з інформування підприємств області про переваги та механізми торгівлі з країнами Європейського Союзу відповідно до проходження погоджувальних процедур, необхідних для виходу на європейський ринок.

Наприкінці травня облдержадміністрацією спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проведено семінар на тему: «Доступ товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС в рамках автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Технічні вимоги до продукції, яка експортується на ринок ЄС» за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнес-кіл області та засобів масової інформації. У ході семінару розглянуто питання про стан торговельно-економічного співробітництва області з країнами-членами Європейського Союзу, здійснено огляд та відмічено ключові аспекти зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, обговорено шляхи вдосконалення технічного регулювання в контексті зони вільної торгівлі, мету, зміст та складові Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, було опрацьовано інформацію щодо перспектив торгівлі у рамках автономних тарифних преференцій, розглянуто основні положення Угоди та порядок її імплементації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові відкрито ...
Наступна новина: У Львові розкажуть про ...

КОМЕНТАРІ