Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Укргідрометцентр просить громадян бути якомога обачними та обережними під час ускладнення погодних умов!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Укргідрометцентр просить громадян бути якомога обачними та обережними під час ускладнення погодних умов!

27.12.14 16:59 0 737
За прогнозами Укргідрометцентру, протягом 27-31 грудня в Україні спостерігатиметься суттєве погіршення погодних умов – сильний та мокрий сніг, хуртовини, посилення вітру, на дорогах – ожеледиця.

Зокрема, у зв'язку з переміщенням в Україну активних циклонів з Балкан очікується значне ускладнення погодних умов: 27-28 грудня у південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, 28 грудня і в Сумській областях сніг, мокрий сніг (на півдні з дощем), місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями 25-30 м/с.

29 грудня та вночі 30 грудня черговий циклон зумовить в Україні сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети у центральних та Одеській областях місцями дуже сильні снігопади, у південній частині сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Швидкість вітру посилюватиметься до 17-22 м/с, у південних та центральних областях 25-30 м/с.

На більшій частині території утвориться сніговий покрив висотою 10-40 см, на дорогах ожеледиця.

На акваторії Чорного та Азовського морів очікується штормова погода: посилення вітру до 19-24 м/с, 29 грудня пориви 25-30 м/с, висота хвиль на Чорному морі 20-40 дм, на Азовському - 13-20 дм.

Вдень 30 грудня та протягом 31 грудня поступове послаблення та припинення опадів і явищ; зниження температури вночі до 13-20° морозу, вдень до 8-14° морозу.

Інтенсивність небезпечних і стихійних явищ та територія їх поширення буде уточнюватись гідрометеорологічними організаціями ДСНС України додатковими попередженнями.

У зв'язку з ускладненням погодних умов ДСНС України закликає громадян проявити пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання та устаткування та не допускати застосування саморобних та несертифікованих електрообігрівачів.

Зимові прояви стихійних сил природи нерідко обертаються трагедією для людей. Наприклад, снігопади, тривалість яких може бути від 16 до 24 годин, дуже впливають на господарську діяльність населення. Негативний вплив цього явища призводить до того, що різко погіршується видимість, та паралізується транспортне сполучення.

Це може призвести до того, що у разі виникнення надзвичайної ситуації може дещо ускладнитись можливість швидкого прибуття до місця пригоди оперативної пожежно-рятувальної техніки. Тому, ДСНС України звертається до громадян України із проханням обмежити пересування, особливо на власному транспорті. Шановні водії, прохання не перешкоджати вільному проїзду рятувальної техніки, що прямує до місця пригоди для надання допомоги, та поступатися дорогою. Утримайтесь від паркування на бордюрах та тротуарах. Здійснюйте паркування так, що б це не заважало роботі комунальних служб по прибиранню снігу та не ускладнювало проїзд рятувальної техніки, аби не ускладнювати ситуацію, яку і без того нам створює природа в ці зимові, сніжні дні.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині відбулись ...

КОМЕНТАРІ