В Житомирській області рятувальники проводять комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів

В Житомирській області рятувальники проводять комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів

27.12.14 14:17 0 750
Рятувальники Житомирщини продовжують проводити профілактичну роботу щодо навчання населення правилам пожежної безпеки під час користування пічного опалення. Адже як свідчить статистика, у зимову пору року пожежі найчастіше виникають саме з цієї причини, що в свою чергу призводить до загибелі людей, значних матеріальних збитків та знищення житла. Зазвичай, це трапляється із громадянами літнього віку, адже дотримання правил безпечної експлуатації пічного опалення дуже клопітка та тяжка праця. Тож, нажаль, ця категорія людей найчастіше потрапляє до групи ризику.

З метою донесення до громадян інформації щодо правил користування приладами пічного опалення, 25 грудня працівники ДСНС провели пожежно-проілактичне відпрацювання Червоноармійської селищної ради. Вогнеборці роздали громадянам попереджувальні листівки із застереженнями щодо безпечного користування пічним опаленням, а також оглянули груби на відповідність вимогам правил пожежної безпеки.

Окрему увагу рятувальники приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам та неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога, роз’яснено ризики, перевірено умови побуту. Рейдовики вказували на недоліки, що можуть призвести до пожежі та поясняли, яким чином їх можливо оперативно усунути.

У зв‘язку з наближенням сильних заморозків, Управління ДСНС у Житомирській області звертається до населення з проханням бути пильними і обережними у поводженні з вогнем та газом. Не користуватися піччю, в якій утворилися тріщини та не залишати її без нагляду. Особливо небезпечно доручати дітям наглядати за розпаленою піччю. Тож дотримуйтеся правил пожежної безпеки, щоб прагнення тепла не коштувало вам чи вашим рідним найдорожчого, що у вас є – життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: у новорічну ніч ...
Наступна новина: Цьогорічні обсяги ...

КОМЕНТАРІ