В Закарпатській області правоохоронці Виноградівщини проводять операцію "Ялинка"

В Закарпатській області правоохоронці Виноградівщини проводять операцію "Ялинка"

27.12.14 16:03 0 799
За час проведення операції дільничні інспектори виноградівської міліції склали 6 адміністративних протоколів за порушення правил торгівлі ялинками на ринках.

Напередодні Нового року кожен громадянин повинен добре подумати над тим, чи варто нищити ялинки, адже недешево обходиться природі новорічне свято.

Міліціонери Виноградівщини проводять у ці дні рейди з метою недопущення перевезення новорічних ялинок без відповідних документів, а також перевіряють місця торгівлі, транспортування і реалізації хвойних дерев.

За час проведення операції дільничними інспекторами Виноградівської міліції виявлено та складено 6 адміністративних протоколів за ст.159 Кодексу України про адмінправорушення (Порушення правил торгівлі на ринках).

Згідно законодавства України, користувачі лісових ресурсів держави повинні маркувати хвойні культури пластиковими бірками зі штрих-кодом. Підприємці, які здійснюють перевезення ялинок, повинні мати при собі накладну з лісництва, сертифікат радіаційного обстеження дерева, дозвіл на торгівлю. Для законного продажу ялинок приватний підприємець теж повинен мати відповідний пакет документів.

Коли ж новорічна красуня без документів установленого порядку вже потрапила на ринок, то продавцю загрожує адміністративне покарання згідно ст.160-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від п'яти до двадцяти п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією товару.

Не наражайтесь на неприємності, щоб не зіпсувати собі настрій перед Новорічними святами.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: На Вінничині елітні ...

КОМЕНТАРІ