Закарпатська міліція опікується майбутнім наших дітей

Закарпатська міліція опікується майбутнім наших дітей

27.12.14 08:03 0 806
Шановні батьки! Пам′ятайте, що злочину завжди легше зарадити, ніж потім його розкривати й пожинати гіркі плоди підліткової злочинності. Бережіть своїх синів і дочок від кримінального лиха!

У період грудня–січня в загальноосвітніх навчальних закладах краю тривають зимові канікули. Діти будуть вдома або на вулиці. Тож важливо вберегти їх від лиха, аби вони самі не скоювали злочинів і не ставали жертвою злочинних посягань з боку дорослих або ровесників.

За інформацією кримінальної міліції у справах дітей УМВС, цьогоріч на Закарпатті дітьми та підлітками скоєно 256 злочинів. І хоча це на 22 відсотки менше, ніж торік, проблема підліткової злочинності продовжує турбувати.

Найчастіше на скоєння злочинів ідуть діти з неблагополучних сімей, де батьки не опікуються ними, зловживають алкоголем, тривалий час перебувають на заробітках тощо.

Левова частка злочинів, скоєних підлітками, має матеріальне підгрунтя – це крадіжки, пограбунки тощо. Вони відносяться до категорії тяжких злочинів, кримінальна відповідальність за які наступає з 14-ти років. Це ж саме стосується і хуліганства, заподіяння тілесних ушкоджень тощо. Про це варто пам′ятати, аби ваш син чи донька не опинилися за гратами і не скалічили своє молоде життя.

Шановні батьки, опікуни дітей та підлітків! Приділяйте якомога більше уваги вихованню своїх синів і доньок. Спілкуйтесь з ними, дізнайтесь про проблеми, які їх турбують. Вивчайте коло знайомих ваших дітей, з ким вони спілкуються в Інтернеті, проводять вільний час, які у них спільні інтереси тощо. Бережіть ваших дітей від сумнівних компаній.

Особливої актуальності набула проблема пияцтва, тютюнокуріння та вживання наркотиків серед дітей. Міліція нагадує, що закон, зокрема ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачає заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років. За порушення правил торгівлі передбачено штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й вашій дитині. І ніхто не може сказати, що після цього може статися…

Одна з найболючіших соціальних проблем сьогодення - наркоманія. Щодня хтось вперше бере в руки шприц з отрутою, не задумуючись над тим, що за першою дозою буде наступна, а потім – прірва…

Міністерством внутрішніх справ України в даний час здійснюються профілактичні заходи, спрямовані на забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів неповнолітніми і відносно них, профілактики вживання алкогольних напоїв, наркотичних та психотропних речовин.

Нині має місце розповсюдження серед молоді лікарських засобів, зокрема ефедрину та його похідних. Тому звертаємося до працівників аптечних кіосків та медичних закладів із застереженням - не продавайте дітям та молоді вказані лікарські препарати. Нехай за пігулками приходять їхні батьки.

Якщо ви помітили зміну в поведінці вашої дитини, і є підозра, що вона вживає наркотики, варто порадитися з фахівцем-медиком, психологом, або звертайтесь в міліцію. Давайте разом збережемо життя наших дітей – наше майбутнє!

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Червонограді ...
Наступна новина: Тернопільська область: у ...

КОМЕНТАРІ