У Хмельницькому учасники експерименту по створенню єдиної патрульної служби міліції закінчили навчання та склали іспит (+)

У Хмельницькому учасники експерименту по створенню єдиної патрульної служби міліції закінчили навчання та склали іспит (+)

27.12.14 13:21 0 769
Під час іспиту працівники Державтоінспекції та патрульної служби міста Хмельницького показали достатній рівень як теоретичних знань, так і практичних навичок, і уже із завтрашнього дня патрулюватимуть місто у цілодобовому режимі.

Впродовж місяця 53-м працівникам міліції, задіяним в експерименті, доводилось поєднувати навчання та виконання своїх професійних обов'язків. Із 8-ї ранку до 13.00 години вони посилено штудіювали передбачені навчальною програмою дисципліни, а вже з 15.00 і до пізнього вечора заступали на патрулювання.

— Проводились заняття із організаційно-правових засад діяльності патрульної служби, тактико-спеціальної та вогневої підготовки. Також ми активно залучали психологів, які основний акцент робили на навчанні працівників ДАІ та ППС коректному спілкуванню з громадянами та оптимальному вирішенні конфліктних ситуацій, — розповідає заступник начальника навчального центру УМВС України в Хмельницькій області Віталій Коцюр. — Навчальний процес закінчився комплексним іспитом, який складався з теоретичної та практичної частин: працівники міліції відповідали на теоретичні запитання, а потім демонстрували свій рівень вогневої підготовки у тирі.

Не менш важливими за теоретичні знання для учасників експерименту є ті вміння і навички, якими вони обмінюються безпосередньо під час несення служби.

— Під час служби ми навчаємо один одного — каже інспектор патрульної служби міста Хмельницького Микола Лабай. — Працівники ДАІ розповідають нам про особливості оформлення ДТП, а ми, в свою чергу, акцентуємо на адміністративних правопорушеннях, які допускають громадяни. Та не менш важливою є й самопідготовка, — додає Микола. — Потрібно самому проявляти ініціативу, цікавитись, більше читати. Головне — бажання.

Члени екзаменаційної комісії, до якої увійшли представники Міністерства Внутрішніх Справ, УМВС та Хмельницького міськвідділу міліції, говорять що учасники експерименту показали достатній рівень знань. Зрозуміло, що за місяць досягти ідеального результату практично неможливо, тож знання і вміння патрульних вдосконалюватимуться в системі професійної підготовки.

Як розповів командир батальйону патрульної служби міста Хмельницького Дмитро Соболєв, уже на наступний день після здачі іспиту експериментальні патрулі заступають на цілодобове патрулювання міста. З 7 ранку до 15.00 години на маршрути виїжджатиме 3 екіпажі, з 15.00 до 23.00 години — 6, і в нічний час місто перекриватиме також 3 автомобілі єдиної патрульної служби міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ