Волонтери з усього світу створили сайт-історію про Майдан,Крим та АТО

Волонтери з усього світу створили сайт-історію про Майдан,Крим та АТО

27.12.14 15:59 0 777
26 грудня, розпочав роботу онлайн-фотопроект UkraineFreedom.org. Сайт розповідає про головні події в Україні від листопада 2013 року і до нині. Інформація на сайті доступна 11 мовами.

Завдяки сайту UkraineFreedom.org люди, які не слідкували за новинами в Україні, можуть детально ознайомитися з подіями минулих 12 місяців. В роботі над текстами взяло участь понад 60 осіб – перекладачів, носіїв мови та координаторів перекладів окремих мов. Також для публікації використано фотографії понад 50 осіб.

«Наша Революція показала велику здатність українців до самоорганізації, коли люди за лічені години збирали потрібні ресурси – одяг, харчі, гроші. За цим самим прикладом і створено цей сайт. Усі фотографії, написання і переклад текстів та програмування надані безкоштовно», – розповів координатор проекту Ярема Дух.

До проекту долучалися українці, що народилися чи живуть в різних країнах світу, а також іноземці, котрі симпатизують нашій державі. Наприклад, переклад англійською здійснювали студенти-філологи із Чернівецького університету ім. Федьковича, а вичитували українці, що народилися в США та Австралії. Схожа історія і з перекладом німецькою – його зробили студенти-філологи Львівського університету ім. Франка.

На цей час новітню українську історію можна прочитати 11 мовами – з-поміж них, англійською, німецькою, французькою, італійською. Незабаром тексти стануть доступні ще кількома мовами, зокрема іспанською, японською та арабською.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ