Українці закликають відмовитися від гучного святкування Нового року,– «Вільний мікрофон»

Українці закликають відмовитися від гучного святкування Нового року,– «Вільний мікрофон»

27.12.14 12:45 0 732
Левова частина учасників народного проекту «Вільний мікрофон» на телеканалі ZIK під час знімання програми 20 грудня зізнавалися, що зустрічатимуть Новий рік значно скромніше, аніж у попередні роки. Кажуть: ситуація в країні не надто сприяє гучним гулянням, а витрачати шалені гроші на те, щоб стіл ламався від наїдків, – не розумно.

Частина народних ораторів звернули увагу не те, що чимало українців продовжують жити так, наче в Україні не сталося жодних трагічних подій, ніби на сході країни настав мир і спокій.

«Що? Не жити, бо там воюють солдати? – багато хто так мислить. Тож живуть! Веселяться! Трохи то недобре. Не кажу, що треба впадати в траур, але зі святкуваннями має бути міра», – міркував чоловік у Чернівцях.

Серед надмірностей сьогоднішнього дня чимало учасників «Вільного мікрофону» вважають проведення розкішних, дорогих новорічних корпоративних вечірок.

«Корпоративи – дуже негативне явище зараз, це – марна трата коштів, які можна використати на кориснішу справу», – висловила думку багатьох (а про це говорили понад 20% учасників програми) дівчина у Луцьку. Зокрема, він порадив замість тратити гроші на веселощі, пожертвувати їх на потреби війська.

«Є й досі такі, хто не розуміє, що відбувається – вони наче сонні, живуть спокійно своїм життям і ні про що не турбуються. Тому закликаю співгромадян не бути байдужими. Якщо не годуватимемо свою армію – доведеться годувати армію чужої держави», ­– переконаний лучанин.

«Я бажаю українцям передусім миру, але водночас і розуміння того, що не буде країни, коли одна частина воює, люди не бачать світла, води, харчів, а в іншій частині в цей проходять фестивалі фаст-фуду», – схожу думку висловив і хлопець у Києві.

Зрештою більшість народних ораторів розповідали, що цей Новий рік святкуватимуть без особливого розмаху. «Праздновать, конечно, буду, но не так, как раньше, не так весело. Но жизнь продолжается, что бы не происходило в стране, нужно понимать, что рано или поздно все закончится, и рано или поздно мы станем жить лучше, кто бы что не говорил».

«Зараз мені геть не до свят. Україна у біді», – озвучив свою позицію хлопець зі столиці Волині.

Водночас виступи народних ораторів показали, що події року, що минає, змусили людей як ніколи сильно цінувати домашнє вогнище, родину, близьких людей. Кожен другий учасник «Вільного мікрофону» зазначав, що прийдешні свята обов’язково проведе у колі найдорожчих і найближчих.

«Радійте сім’єю, об’єднуйтесь сім’єю, приїжджайте до своїх близьких, друзів, родини, і попри всі незгоди святкуйте, бо свята – це не лише застілля, це любов, це християнські традиції, про які не треба забувати», ­– побажав українцям чернівчанин.

А вже завтра, 27 грудня, триватимуть чергові знімання народного проекту «Вільний мікрофон» ZIKу. Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

«Питання тижня» 27 грудня звучатиме так: «Що, на Вашу думку, очікує на Україну в новому 2015 році?».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Житомирському районі ...

КОМЕНТАРІ