На Івано-Франківщині готові до можливих надзвичайних ситуацій,характерних для зимового періоду

На Івано-Франківщині готові до можливих надзвичайних ситуацій,характерних для зимового періоду

27.12.14 11:33 0 723
В Управлінні ДСНС в області під головуванням начальника відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС в області Олександра Мацаріна відбулася нарада з представниками обласних підрозділів Державного агентства автомобільних доріг України, комунальних служб щодо стану готовності служб цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах життєзабезпечення в зимовий період.

Як свідчить статистика, однією із найбільш характерних для Прикарпаття надзвичайних ситуацій у зимові місяці є снігові замети. Як повідомив присутніх заступник начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС в області Віталій Малоглова, для ліквідації надзвичайних подій, притаманних зимовому періоду, різні установи та організації Івано-Франківщини готові залучати більше двох тисяч чоловік та майже півтисячі одиниць техніки. На території області визначено 32 місця для стоянки транспорту на випадок погіршення погодних умов. Рятувальниками організовано підготовку інженерної і спеціальної техніки, автомобіля мобільно-оперативної групи та мобільного пункту життєзабезпечення, автомобілів підвищеної прохідності для використання як тягачів, пересувних електростанцій, пунктів обігріву та життєзабезпечення.

В аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Управління ДСНС в області сформовано позаштатну групу газоелектрозварювальних робіт на випадок необхідності надання допомоги аварійно-відновлювальним бригадам служб цивільного захисту. Також проведено розрахунок сил і засобів для забезпечення безперебійного сполучення на Вишківському та Яблуницькому гірських перевалах під час несприятливих погодних умов.

На спільній нараді обговорили також особливості організації роботи щодо забезпечення безперебійної діяльності систем життєзабезпечення на Прикарпатті, стан готовності Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, державного підприємства «Івано-Франківський облавтодор», комунальних служб та ПАТ «Прикарпаттяобленерго» до реагування на можливі надзвичайні ситуації та роботи у кризових умовах.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: разом - проти ...
Наступна новина: Держвидавництво «Донбас» ...

КОМЕНТАРІ