На Львівщині правоохоронці затримали посадовців,які одержали неправомірну вигоду

На Львівщині правоохоронці затримали посадовців,які одержали неправомірну вигоду

27.12.14 14:47 0 917
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, 25 грудня, спільно з обласною прокуратурою задокументували два факти одержання посадовцями неправомірної вигоди.

У Львові правоохоронці викрили 61-річного керівника одного з приватних підприємств, котрий вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в сумі 3400 гривень. За ці кошти він пообіцяв надати частину приміщення підприємства під облаштування місця для торгівлі продуктами харчування.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Того ж дня працівники міліції викрили злочинну групу, до складу якої входили: сільський голова, землевпорядник та троє депутатів сільської ради одного з сіл Львівської області. Зловмисники вимагали від суб'єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду у сумі 400 тисяч гривень за сприяння у прийнятті сесією місцевої ради рішення про передачу йому в оренду земельної ділянки площею у 2,5 га під ведення садівництва.

Правоохоронці задокументували факт отримання учасниками злочинної групи частини неправомірної вигоди у сумі 107,5 тисяч гривень.

Голову сільської ради та землевпорядника затримано згідно з ч.1 ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) КК України та за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Досудове розслідування триває.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Чернігові відкрито ...

КОМЕНТАРІ