У Львові внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід

У Львові внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід

27.12.14 13:33 0 774
24 грудня до чергового відділу Державтоінспекції міста Львова надійшла інформація від оператора “103” про те що на вулиці Тракт Глинянський, 143 близько 17.30 години сталась дорожньо-транспортна пригода.

Прибувши на місце події інспектори ДАІ з’ясували, що водій, керуючи автомобілем «Нісан Санні», здійснив наїзд на пішохода, 76-річну жінку та намагався втекти з місця пригоди.

Старенька від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці ДТП.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці вдячні небайдужим очевидцям даного автонаїзду, які не дали можливості «горе-водієві» втекти на автомобілі з місця події.

Цьогоріч у нашому місті почастішали випадки ДТП, де водії, які причетні до автопригод залишали місце події, не повідомивши про такий факт правоохоронні органи.

Саме тому нагадуємо, що згідно п. 2.10 Правил дорожнього руху України у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов'язаний:

а) негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;

б) увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;

в) не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди;

г) вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги, а якщо це неможливо, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу;

ґ) у разі неможливості виконати дії, перелічені в підпункті "г" , відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди, а також положення транспортного засобу після його зупинки; у лікувальному закладі повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу (з пред'явленням посвідчення водія або іншого документа, який посвідчує особу, реєстраційного документа на транспортний засіб) і повернутися на місце пригоди;

д) повідомити про дорожньо-транспортну пригоду орган чи підрозділ міліції, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття працівників міліції;

е) вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об'їзд місця пригоди;

є) до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

Відділ Державтоінспекції м. Львова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ