У Рівненській області пересвідчилися у великих можливостях центру профтехосвіти

У Рівненській області пересвідчилися у великих можливостях центру профтехосвіти

27.12.14 15:48 0 815
Учасники дводенного семінару «Актуальні питання діяльності базових центрів зайнятості в сучасних соціально-економічних умовах», а це директори базових центрів зайнятості, начальники відділів та керівники обласного центру зайнятості, побували у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Лейтмотивом обговорення були вдосконалення організації професійного навчання безробітних громадян та підвищення його ефективності, поглиблення взаємодії з роботодавцями, забезпечення потреби підприємств готельно-ресторанної сфери та агропромислового комплексу у кваліфікованих працівниках.

Директор РЦПТО ДСЗ Олександр Калюх поінформував присутніх, що впродовж січня-листопада 2014 року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили навчання за професіями 1433 слухачі, підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення 4233 слухачі, направлені базовими центрами зайнятості області. Ще 2746 слухачів навчалися в РЦПТО ДСЗ за спрямуванням центрів зайнятості 17 областей України. Збільшилася цьогоріч й чисельність слухачів, які навчалися власним коштом та за кошти підприємств.

Директорам базових центрів зайнятості було запропоновано калейдоскоп-презентацію професій, які здобувають у навчально-виробничому комплексі РЦПТО ДСЗ. Відбулися майстер-класи та покази-демонстрації з використанням сучасних виробничих технологій у навчальному процесі за усім спектром професій (кондитер, офіціант, бармен, перукар, косметик, манікюрник, адміністратор, кухар).

Присутні були у захопленні від влаштованого шоу, під час якого відбувся конкурс образів-моделей різних стилів та часів. До їх створення доклали зусиль слухачі, котрі вже незабаром стануть кравцями, перукарями, манікюрниками. Учасники семінару стали членами своєрідного журі, яке голосуванням визначило кращі образи. У підсумку перемогу здобув образ, створений слухачками Вітою Князь та Олесею Волян, котрі й отримали пам'ятну відзнаку з рук директора РЦПТО Олександра Калюха.

А ще був показ послуг, які можна отримати у навчально-виробничому комплексі. Щоб унаочнити ці можливості, організатори показали, як для моделі – «сірої офісної миші» – можна створити образ сучасної, вишуканої, доглянутої жінки. Процес цього перетворення, послідовність процедур та технології, які застосовувалися, проілюструвало пізнавальне слайд-шоу. Над образом моделі вдало попрацювали майстри виробничого навчання Анна Зотік та Ірина Максимів. Оплески присутніх та захоплені коментарі були кращою оцінкою творчого підходу до роботи.

Вразили учасників семінару своєю майстерністю кондитери, кухарі, офіціанти й, звичайно, бармени, які демонстрували мистецтво фаєр- та флейрінг-шоу.

Також учасники семінару ознайомилися з оновленою матеріально-технічною базою з підготовки робітників для сільського господарства, сфери автомобільного транспорту, дерево- та металообробки в Олександрійському відділенні РЦПТО ДСЗ.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук висловив подяку майстрам, слухачам та керівництву РЦПТО ДСЗ за вдало організовану презентацію. Адже директори наочно переконалися у великих можливостях підготовки висококваліфікованих працівників і тепер ще переконливіше зможуть пропагувати роботодавцям підготовку кадрів, а безробітним – професійне навчання саме у центрі профтехосвіти.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Кримінальна четвірка ...

КОМЕНТАРІ