Тернопільські правоохоронці продовжують наступ на гральний бізнес

Тернопільські правоохоронці продовжують наступ на гральний бізнес

27.12.14 12:34 0 719
Працівники міліції нагадують: гральний бізнес – поза законом. Співробітники підрозділів боротьби з економічною злочинністю активізували боротьбу з забороненим видом діяльності та закликають мешканців області до співпраці. Навіть ретельна конспірація нелегальних азартних закладів не врятує їхніх власників.

Днями правоохоронці в одному із райцентрів області викрили факт зайняття гральним бізнесом, а саме букмекерською діяльністю, завуальованою під проведення державних лотерей. У залі були встановлені комп'ютери, на яких відвідувачі грали азартні ігри. Таке маскування не допомогло організаторові забороненого бізнесу. Правоохоронці припинили роботу незаконної букмекерської контори. В ході обшуку вилучили 16 системних блоків персональних комп'ютерів.

Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, порушеного за частиною 1 статті 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 10 до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

До слова, цьогоріч правоохоронці припинили діяльність 49 гральних закладів на території області. Зокрема, закрито 2 зали гральних автоматів, 17 букмекерських контор, 6 залів державних лотерей, 2 покер-клуби та 2 зали миттєвих лотерей.

У правопорушників вилучено 328 одиниць грального обладнання, з них - 8 гральних автоматів, 33 термінали, 282 одиниці комп'ютерної техніки, 5 покерних столів. Також майже десять тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом в результаті надання гральних послуг. За фактами здійснення забороненої законом діяльності відкрито 30 кримінальних проваджень за статтею 203-2 ККУ - зайняття гральним бізнесом.

Правоохоронці й надалі проводитимуть рейди з метою ліквідації гральних закладів в області. Міліціонери звертаються до краян, громадських організацій, активістів з проханням повідомляти про функціонування подібних закладів за телефонами у Тернополі: (код 0352) 27-13-87, 27-12-30 або 102 у будь-який підрозділ внутрішніх справ області. Анонімність гарантується.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 27-28 грудня у Луцьку — ...
Наступна новина: 26 грудня відбулась остання ...

КОМЕНТАРІ