На новорічні свята на Вінниччину зі Сходу України повернулися бійці дев’ятого батальйону територіальної оборони (+фото)

На новорічні свята на Вінниччину зі Сходу України повернулися бійці дев’ятого батальйону територіальної оборони (+фото)

28.12.14 17:12 0 816
27 грудня, на Майдані Небесної Сотні у м. Вінниці рідні, друзі та пересічні вінничани зустріли бійців дев'ятого мотопіхотного батальйону (колишній вінницький батальйон територіальної оборони), який входить до складу 30 окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу Сухопутних військ, які приїхали на відпочинок протягом новорічних свят.

Також бійців зустрічали голова облдержадміністрації Анатолій Олійник та голова обласної Ради Сергій Свитко.

Звертаючись до героїв Анатолій Олійник зазначив, що 9-ий батальйон територіальної оборони був створений для територіальної оборони Вінниччини. Але коли з'явилася небезпека на Сході України бійців було відкомандировано до окупованих територій.

«Ви з честю виконали і виконуєте свій бойовий наказ. Ви вірні присязі яку дали українському народові. Кожен з нас весь час чекав будь-якої звістки про 9-й батальйон. Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати вам у виконанні вашого бойового завдання. ви прибули на ротацію за яку ми добивалися всі разом, громадою. У даний час в Гайсині проводиться робота щодо відновлення військової частини де буде розташована мотострілкова бригада, яка буде вершиною територіальної оборони Вінниччини. Вирішується питання аби до основного складу цієї бригади ввійшли бійці, що мають досвід ведення бойових дій», - зауважив Анатолій Олійник.

Голова облдержадміністрації висловив переконання в тому, що досвід бійців допоможе завершити вибудову територіальної оборони Вінницької області. Він привітав прибувших героїв з наступаючими різдвяними та новорічними святами та побажав усіх гараздів їм та їхнім родинам.

В свою чергу, Серій Свитко наголосив на тому, що 9-й батальйон територіальної оборони бореться з жорстоким ворогом заради українського народу. Він побажав кожному з бійців благополуччя та перемоги.

Зазначимо, що у відпустку з зони АТО на малу батьківщину прибуло 150 героїв-земляків. Після відпустки бійці відправляться на нове місце дислокації, а саме до Житомирської області.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П'яний житель Мукачева ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ