Лучани попрощалися з загиблими військовослужбовцями

Лучани попрощалися з загиблими військовослужбовцями

28.12.14 16:37 0 793
Вчергове лучан на Театральному майдані зібрала сумна подія — вони прийшли провести в останню путь Героїв, які загинули під час боїв на сході України. на Волинь привезли п'ятьох загиблих бійців батальйону «Світязь» Сергія Помінкевича, Олександра Сацюка, Максима Ляшука, Віктора Шолуху, Олександра Сивого. Усі вони загинули у “Ілловайському котлі”. Тіла бійців були поховані у Запоріжжі.

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі священнослужителі відслужили молебень за упокій душ загиблих.

Віддати шану пам'яті разом з рідними та друзями, сотнями лучан прийшли голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк.

Потому, на Театральному майдані відбулася громадянська панахида. Міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, зазначив: « Луцьк, уся Волинь, Україна проводжають в останню путь Героїв - бійців батальйону “Світязь” Сергія Помінкевича, Олександра Сацюка, Максима Ляшука, Віктора Шолуху, Олександра Сивого. Скорбота на серцях у нас усіх. Найщиріші слова співчуття - це те, що ми можемо висловити рідним загиблих. Я вам вдячний за те, що ви виховали мужніх синів, які віддали своє життя за щасливе майбутнє нашої держави, своїх рідних і близьких. Ми усі повинні пам'ятати імена тих Героїв, які загинули за єдність і незалежність України».

Від себе особисто, депутатів Луцької міської ради, виконавчого комітету, усіх лучан Микола Романюк висловив слова співчуття рідним загиблих.

Також міський голова попросив присутніх вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Співчуття рідним загиблих висловили голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, начальника УМВС України у Волинській області Петро Шпига та бойовий побратим Ігор Дрючан.

Похоронять Героїв на їх малих батьківщинах: Сергія Помінкевича - у с. Забороль Луцького району, Олександра Сацюка — у с. Куснище Любомльського району, Максима Ляшука — у с. Острожець Млинівського району Рівненської області, Віктора Шолухи — смт Локачі, Олександра Сивого — у с. Боратин Луцького району.

Світла пам'ять про наших славних земляків, які віддали своє життя за волю і незалежність рідної України, назавжди залишиться у наших серцях.

Вічна пам'ять Героям!

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ