Правоохоронці Львівщини готові розпочати напрацьований з експертами проект реформування міліції

Правоохоронці Львівщини готові розпочати напрацьований з експертами проект реформування міліції

28.12.14 10:57 0 791
Про це йшлося під час спільної зустрічі керівництва Головного управління МВС України у Львівській області із головою регіональних питань консультаційної місії ЄС Удо Моллером та фахівцем із регіональних питань консультаційної місії ЄС Деніелом Фаррелом, яка проходила в обласному управлінні внутрішніх справ.

Участь у зустрічі взяв начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, начальник штабу ГУМВС полковник міліції Юрій Гладун, начальник УДАІ області полковник міліції Олександр Хутняк, члени робочих груп з підготовки та проведення експерименту з удосконалення діяльності ОВС Львівщини, а також громадські активісти області.

Очільник міліції Львівщини Дмитро Загарія наголосив на необхідності швидкого втілення в життя проекту реформування міліції Львівщини, в першу чергу, це стосується роботи блоку міліції громадської безпеки.

«Наша правоохоронна система є незграбна, неповоротка, вона важка у користуванні для більшості людей і для працівників міліції. Тому на даному етапі необхідно зупинитися на врегулюванні роботи блоку міліції громадської безпеки. Вони працюють безпосередньо з населенням тому це є дуже важливо. Така взаємодія забезпечить безпеку громадян та збільшить до нас довіру», - зазначив Дмитро Загарія.

У свою чергу, Юрій Гладун окреслив напрацювання в рамках реформування, а також необхідні кроки, які слід зробити найближчим часом, з урахуванням думки громадськості та самих працівників міліції про роботу ОВС на базі проведеного соціологічного дослідження.

«Від нас громадяни очікують, у першу чергу, покращення реагування на їхні проблеми. На наступних позиціях - культура працівників міліції та прозорість діяльності ОВС Львівщини», - зазначив Юрій Гладун.

Крім того, начальник штабу відзначив, що спільним, як для громадян так і для правоохоронців є те, що всі очікують реформування цієї системи.

Висловлюючи свою позицію голова регіональних питань консультаційної місії ЄС Удо Моллер наголосив на тому, що правоохоронна система давно очікує на проведення реформи, яка повинна принести в ній зміни на краще і, насамперед, поверне довіру людей.

«Коли громадяни побачать зміни на краще, тоді вони почнуть довіряти працівникам міліції та допомагати їм. Потрібно не лише спланувати ці зміни, але й чітко і поетапно їх виконувати», - відмітив Удо Моллер.

Керівник проекту реформування міліції Львівщини Тарас Гаталяк наголосив на тому, що громадськість бере активну участь у всіх етапах реформування міліції Львівщини, а також на необхідності широкого інформування населення про всі етапи, напрацювання та завдання цієї реформи.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ