Рятувальники ДСНС України переходять на посилений варіант несення служби у зв'язку з погіршенням погодних умов - Григорій Марченко

Рятувальники ДСНС України переходять на посилений варіант несення служби у зв'язку з погіршенням погодних умов - Григорій Марченко

28.12.14 17:59 0 902
У період з 27 по 31 грудня в Україні спостерігатиметься різке погіршення погодних умов у зв'язку з переміщенням активних циклонів з Балкан. Внаслідок цього на всій території України очікуються сильні опади, хуртовини, снігові заметілі, ожеледь. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що зокрема 27-28 грудня у південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській областях, а 28 грудня і в Сумській області прогнозується сніг, мокрий сніг (на півдні з дощем), місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, у Криму та Приазов'ї - місцями 25-30 м/с.

Також 29 грудня та вночі 30 грудня черговий циклон зумовить в Україні сильний сніг та хуртовини, снігові замети у центральних та Одеській областях. У південній частині - сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. Швидкість вітру посилюватиметься до 15-20 м/с, у південних та центральних областях - 25-30 м/с.

«В результаті складних погодних умов, на переважній частині території утвориться сніговий покрив висотою 10-40 см та ожеледиця на дорогах. На акваторії Чорного та Азовського морів очікується штормова погода: посилення вітру до 19-24 м/с, 29 грудня - пориви вітру до 25-30 м/с, висота хвиль на Чорному морі сягатиме 20-40 дм, на Азовському - 13-20 дм. Поступове послаблення та припинення опадів і явищ спостерігатиметься лише вдень 30 грудня та протягом 31 грудня. Добова температура у ці дні вночі фіксуватиметься до 13-20° морозу, вдень - до 8-14° морозу. Поступове покращення погодних умов фіксуватиметься вже з 3 січня, проте сніговий покрив збережеться. Середньодобова температура сягатиме 8-10° морозу», - зазначив Микола Кульбіда.

У свою чергу, директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко зазначив, що у зв’язку з погіршенням погодних умов Служба порятунку вже вжила ряд заходів щодо мінімізації негативних наслідків у зв’язку з негодою. Зокрема, було проінформовано всі центральні та місцеві органи виконавчої влади про надходження циклону. Рятувальниками здійснюється постійний аналіз загроз і цілодобовий моніторинг обстановки в областях за роботою систем життєзабезпечення. Утримується у готовності до застосування інженерна, спеціальна та авіаційна техніка, автономні джерела електроживлення та пункти життєзабезпечення. Крім того, було детально відпрацьовано алгоритм співпраці всіх служб задля того, щоб оперативно та злагоджено усувати наслідки негоди.

«Від ДСНС України переходить на посилений варіант несення служби. У разі необхідності також підготовлені системи автономного електроживлення і тепложивлення, що забезпечуватимуть соціальні об’єкти. Також ми підготували техніку підвищеної прохідності, що під час знеструмлення населених пунктів доправлятиме аварійні бригади обленерго у важкодоступні місця», - повідомив Григорій Марченко.

Він зазначив, що у місцях утворення заторів (а це близько 750 місць) та на Карпатських перевалах буде виставлено автотягачі та розгорнуто пункти обігріву. Крім того, налагоджено взаємодію з Державною автомобільною інспекцією щодо миттєвого реагування на можливі затори. За потребою, у місцях масового перебування людей рятувальники також розгорнуть пункти обігріву.

В цілому, сили та засоби ДСНС України готові до реагування на надзвичайні ситуації у разі погіршення погодних умов.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Магазин одежды Lamoda

КОМЕНТАРІ