Хмельницька область: волонтери продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення

Хмельницька область: волонтери продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення

28.12.14 10:34 0 835
Як свідчить статистика, саме у період похолодання в рази зростає кількість пожеж. Як правило, основними причинами їх виникнення є порушення правил пожежної безпеки при використання пічного опалення, використання несертифікованих електрообігрівачів та перевантаження електромережі. Також причиною біди нерідко стає злочинне недбальство батьків, коли вони залишають малолітніх дітей вдома на самоті. Саме такий нещасний випадок і стався днями у м. Славута. Мати залишила шістьох діточок дома, замкнувши двері ззовні. Діти знайшли сірники та запалили матрац. Небайдужі сусіди, коли побачили дим, викликали пожежну охорону, вибили вікно та дістали дітей. Найменша дівчинка 2013 року народження, надихавшись продуктами горіння, невдовзі померла в реанімації.

З метою попередження таких випадків 26 грудня 4 рейдові групи, до складу яких увійшли волонтери, соцпрацівники, правоохоронці та рятувальники, здійснили подвірні обходи самих вразливих верств населення міста – багатодітні та малозабезпечені сім’ї, одиноких, престарілих та неблагонадійних громадян.

Під час роботи з населенням учасники рейду роз’яснювали городянам правила влаштування та експлуатації пічного опалення, газових й електропобутових приладів, роздавали тематичні пам’ятки та листівки, навчали людей протистояти вогню, а наймолодші «респонденти» ще й отримували солодощі.

Студенти-волонтери Хмельницького Національного університету, що здобувають професію соціального працівника та пройшли спецкурс підготовки волонтерів на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, вже набралися практичного досвіду роботи з населенням й надалі залучатимуться до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блокноты MOOD от ...
Наступна новина: Волинь: розшук!

КОМЕНТАРІ