Дитячі малюнки та добре слово - найдорожчі подарунки для тернопільських правоохоронців в зоні АТО

Дитячі малюнки та добре слово - найдорожчі подарунки для тернопільських правоохоронців в зоні АТО

28.12.14 17:36 0 840
Місто Сватове – єдине в Луганській області, де ніколи не піднімався російський прапор. Саме цим найбільше пишається його мешканець Володимир Гордієнко. Чоловік пригадує, що коли сепаратисти займали Слов'янськ і Луганськ, жителі вирішили не віддати рідні домівки і організували місцеву самооборону. Люди зі зброєю вийшли допомагати міліції.

- Слава Богу, у нас був проукраїнський мер та начальник міліції. Саме вони сказали нам не сидіти,склавши руки, а виходити та захищати своє містечко. Потім зайшла українська армія.

Сватове змогло вистояти і люди не поступилися сепаратистам. у місті перебувають українські силовики, а населення всіляко їм допомагає.

Вже майже місяць на передовій в зоні проведення антитерористичної операції, за десять кілометрів від містечка Щастя перебуває начальник сектору розкриття злочинів проти особи управління карного розшуку в Тернопільській області Ігор Стегнович. Завдання його особового складу – забезпечення громадського порядку, розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, а також несення служби на блокпостах.

- Весь наш особовий склад був стовідсотково забезпечений продуктами харчування, форменим одягом, термобілизною, теплими шкарпетками, що дуже суттєво в такий зимовий період.

Ігор Стегнович каже, що ситуація на даний час більш-менш стабільна. Проте тих, хто намагається проїхати або пройти без документів, вистачає. Саме під час несення служби на блокпосту зведений загін працівників УМВС України в Тернопільській області затримав особливо небезпечного злочинця, якого передали місцевим правоохоронцям.

- Тернопільська міліція нам дуже допомагає, - каже виконуючий обов'язки начальника Новоайдарського райвідділу міліції Сергій Ковальов. – Ми вдячні їм за співпрацю.

Одне з найбільших бажань Сергія Ковальова напередодні Нового року – це закінчення неоголошеної війни. Чоловік хоче, щоб усі силовики повернулися живими та здоровими додому і в Україні, нарешті, запанував мир.

За дванадцять кілометрів від Щастя та за 25 кілометрів від Луганська ніс службу на блокпосту Олег Гумений - оперативний працівник Тернопільського УБОЗу.

- Одне з наших завдань - затримувати групи, які пересувалися через наш блокпост. Він був перший - міліцейський, а вже далі йдуть прикордонники, служба безпеки України і інші співробітники міліції, але перший міліцейський блокпост наш.

Допомагають Тернопільські правоохоронці і дітям-сиротам з Новоайдарської школи-інтернату. Тому найдорожчі подарунки, які отримували наші бійці – це малюнки від тепер уже підопічних діток.

- Це найдорожчі подарунки які є, бо саме найдорожче в світі - це наші діти, діти України і не важливо чи вони із заходу, чи зі сходу. Діти це основне, це наше життя, - стверджує Олег Гумений.

В дарунок про себе Тернопільські силовики залишили в Новоайдарському інтернаті український прапор, з яким вони несли службу на сході. Хлопці сподіваються, що побажання, написані на ньому, незабаром здійсняться і в Україну повернеться мир.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ