Активісти-екологи принесли під Київраду ялинку з відпрацьованих батарейок

Активісти-екологи принесли під Київраду ялинку з відпрацьованих батарейок

28.12.14 14:58 0 711
27грудня, активісти-екологи принесли під будівлю Київради ялинку, виготовлену з відпрацьованих батарейок. У такий спосіб небайдужа молодь Києва закликала столичну владу почати впроваджувати проекти зі збору та утилізації відпрацьованих батарейок.

«Ми зібрали людей, щоб показати позицію киян щодо бездіяльності київської влади у питанні збору та утилізації небезпечних відходів. Це те, чого ми не бачимо, але вже вони забруднюють нашу землю, воду і повітря. А з кожним днем концентрація небезпечних речовин, які потрапляють з батарейок в ґрунт та воду збільшується», – заявив учасник громадського руху «Екологічна сотня» Олександр.

Вже активісти шукають спільної мови з депутатами та пишуть листи міському голові. Молодь сподівається, що з бюджету Києва виділять фінансування на їхні проекти спрямовані на роздільний збір, зберігання а в подальшому і утилізацію небезпечних відходів, адже така практика вже давно існує в європейських країнах.

Зокрема, активісти пропонують місцевій владі обладнати усі київські школи скриньками для збору батарейок, такі контейнери обов’язково мають стояти у всіх магазинах, які продають батарейки. Для збору старих ламп, переконують екологи, слід забезпечити скриньками 24 пожежно-рятувальні пункти Києва. Крім того, треба провести інформаційну кампанію.

У наступному році, як розповіли активісти, вони лобіюватимуть прийняття змін до екологічного законодавства у цій сфері.

Всі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині міліція ...
Наступна новина: У Вінниці міліцейський Дід ...

КОМЕНТАРІ