На Волинь повернулися звільнені з полону військовослужбовці колишньої 51-ї окремої механізованої бригади

На Волинь повернулися звільнені з полону військовослужбовці колишньої 51-ї окремої механізованої бригади

29.12.14 10:01 0 712
Вчора, після тривалих перемовин, відбувся обмін військовополоненими. Вдалося звільнити 146 чоловіків. Серед них - 21 з нашої області. хлопці повернулися на Волинь. На в'їзді до Луцька військовослужбовців зустрічали голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, народні депутати України Ігор Єремеєв, Степан Івахів, громадські активісти та рідні.

Усі хлопці вийшли з автобуса щасливими та усміхненими, адже після кількох місяців перебування у полоні, вони нарешті повернулися додому. За їхніми словами, вони з нетерпінням очікують зустрічі зі своїми рідними. Наші Герої розповіли, що після боїв під Іловайськом вони потрапили у полон. Багато їхніх побратимів були вбиті та поранені. Ставлення до них під час перебування у полоні було задовільним, хоча інколи траплялися різні інциденти. Час від часу сепаратисти дозволяли телефонувати до рідних. Хлопці повідомили, що ще частина військовослужбовців колишньої 51-ї окремої механізованої бригади перебуває у полоні, вони сподіваються на швидке звільнення бойових побратимів.

“Ми жили єдиною надією — повернутися додому, до рідних”, - говорять вони. Перебування у полоні усіх згуртувало. Нині хлопці щасливі бути на свободі.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк подякували військовослужбовцям за героїзм та відвагу, вітаючи їх з поверненням на рідну волинську землю до батьків, дітей, матерів, дружин. Також керівники міста та області побажали хлопцям міцного здоров'я, щастя та усім нам настання миру.

Микола Романюк назвав хлопців Героями України, які мужньо боролися за цілісність та незалежність нашої країни.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що розпочалася ротація 1-го батальйону територіальної оборони “Волинь”.

Народні депутати Степан Івахів та Ігор Єремеєв зауважили, що переговорний процес з представниками сепаратистів дуже тривалий та складний. Вони часто змінюють свої умови. Народні депутати пообіцяли, що використають усі свої можливості для звільнення з полону решти військовослужбовців з Волині.

Присутні разом виконали Гімн України та сфотографувалися на пам'ять.

Після нетривалої зупинки, автобус із звільненими з полону відправився у місто Володимир-Волинський, де розташована колишня 51-ша окрема механізована бригада. У подальшому на колишніх полонених очікує період реабілітації та відпустка. Вони матимуть нагоду зустріти Новий рік та різдвіні свята у родинному колі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: На Закарпатті триває збір ...

КОМЕНТАРІ