Волиняни попрощалися із п'ятьма бійцями спецпідрозділу

Волиняни попрощалися із п'ятьма бійцями спецпідрозділу "Світязь"

29.12.14 08:38 0 861
Провести хлопців в останню путь прийшли рідні та близькі, колеги, бойові побратими, представники влади і всі небайдужі громадяни. На рідну землю бійці повернулися через чотири місяці… У цинкових трунах…

Усі вони – Олександр Сивий, Максим Ляшук, Олександр Сацюк, Віктор Шолуха і Сергій Помінкевич – залишилися живими після іловайського котла, але зустріли смерть 29 серпня у «зеленому коридорі», коли разом із добровольчими батальйонами та військовими колоною покидали місце кривавої битви… Згодом встановили і місце їх поховання: невідомі солдати були поховані у Запоріжжі.

Відспівування міліціонерів відбулося у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, а прощання – на Театральному майдані Луцька.

– Усі хлопці були різні, але їх об'єднувала безмежна любов до України, тому вони, не вагаючись, записалися добровольцями у спецпідрозділ «Світязь» та зі зброєю у руках стали на захист Батьківщини. І загинули за неї… Важко підібрати слова співчуття і підтримки рідним та близьким. Але вони повинні пишатися своїми рідними, які віддали своє життя на кожного з нас… У наших серцях і пам'яті хлопці завжди будуть надійними побратимами, справжніми патріотами і Героями, – із такими словами звернувся до присутніх начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

А тим часом на Сході держави пам'ять бойових побратимів хвилиною мовчання та почесним салютом вшанували колеги зі спецпідрозділу «Світязь», які зараз виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

Поховають хлопців із усіма військовими почестями на малій батьківщині:

Олександра Сивого - у селі Боратин Луцького району

Сергія Помінкевича – у селі Забороль Луцького району

Віктора Шолуху – у селищі Локачі

Олександра Сацюка - у селі Куснище Любомльського району,

Максима Ляшука - у селі Острожець Млинівського району на Рівненщині.

Слава і вічна пам'ять Героям!

НАШІ ГЕРОЇ

Сивий Олександр Анатолійович

Рядовий міліції

Народився 1 січня 1991 року у місті Луцьку. Закінчив Луцький базовий медичний коледж за спеціальністю «Лікувальна справа». Був фельдшером медичного пункту РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області.

Ляшук Максим Володимирович

Лейтенант міліції

Народився 18 травня 1989 року у Луцьку. Закінчив Луцький інститут розвитку людини університету «Україна», спеціальність – «Фізична реабілітація». Після служби у лавах Збройних Сил України працював міліціонером взводу №2 спеціальної роти судової міліції «Грифон» УМВС, був помічником оперуповноваженого відділу швидкого реагування «Сокіл» УБОЗ УМВС. Був заступником командира взводу РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області.

Сацюк Олександр Миколайович

Рядовий міліції

Народився 4 червня 1994 року у селі Куснище Любомльського району. Закінчив Любомльське профтехучилище, отримав спеціальність «Маляр-штукатур». Був міліціонером взводу №1 РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області.

Помінкевич Сергій Петрович

Рядовий міліції

Народився 31 липня 1977 року у Луцьку. Закінчив Луцький кооперативний технікум, отримав спеціальність «Товарознавець». Був міліціонером взводу №1 роти РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області.

Шолуха Віктор Григорович

Сержант міліції

Народився 29 серпня 1974 року у селищі Локачі. Закінчив СПТУ-21 Локачинського філіалу Волинської області за спеціальністю «Тракторист-машиніст широкого профілю з вмінням виконувати роботи слюсаря-ремонтника». Був міліціонером взводу №1 роти РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Ірен Роздобудько: Воювати ...

КОМЕНТАРІ