На Житомирщині Даішники та волонтери зі школярами з Донбасу загадали одне бажання - миру і злагоди

На Житомирщині Даішники та волонтери зі школярами з Донбасу загадали одне бажання - миру і злагоди

29.12.14 16:20 0 808
Нещодавно до Дем'янівської загальноосвітньої школи Донеччини завітали особливі гості з Житомирщини – воїни-правоохоронці та волонтери, які подякували дітлахам за щиросердну підтримку і пригостили солодощами до новорічних свят. У свою чергу, учні і педагогічний колектив радо привітали своїх захисників і доброчинців святковим концертом.

– Упродовж нашого перебування у відрядженні ми постійно отримували приємні сюрпризи від дітей із селища Дем'янівки, - розповідає керівник відділу ДАІ м. Житомира Костянтин Перепелиця, який днями разом із колегами повернувся зі сходу нашої держави. - Це були малюнки, листи, прикладні доробки, виготовлені дитячими руками нам на підтримку. Тож ми просто не мали права залишитися в боргу перед дітлахами. Так і виникла ідея візиту до навчального закладу напередодні новорічних свят.

Благородну мету житомирських ДАІшників одразу ж підтримали й земляки-волонтери. Підприємець Юрій Алеблєв уже тривалий час займається доброчинною допомогою співвітчизникам, які опинилися у скрутних умовах, і бійцям АТО. Тож на пропозицію відвідати Дем'янівську школу пристав одразу.

Відтак задум реалізувався вже за декілька днів, і у навчальному закладі у переддень зимових свят учні, їх батьки і педагогічний колектив духмяним короваєм зустрічали воїнів-правоохоронців і волонтерів Житомирщини. Слід зазначити, що особливих гостей у школі чекали з нетерпінням і неабияк готувалися до їх приїзду: дівчата у вишиванках, з віночками на голівках і вплетеними у коси жовто-блакитними стрічками, безмежне хвилювання, гучні оплески та «Слава героям!»

Захисників і доброчинців одразу ж розсадили серед учнів і батьків.

– Ми щиро хочемо подякувати вам, наші воїни, за те, що знаходимося під вашим захистом. Знайте: те, що ви почуєте з дитячих вуст, - це слова від щирих сердець. Ми усі бажаємо вам завжди повертатися до рідного дому живими і неушкодженими. Спасибі за те, що ви для нас робите, - звертаючись до гостей, зазначив директор Дем'янівської загальноосвітньої школи Олександр Троян.

Виявилося, для такої визначної події діти підготували святковий концерт на честь гостей. Розпочалося дійство символічно із спільного виконання гімну України, текст якого співали навіть найменші школярі, поклавши рученята на маленькі щирі серця. Неймовірно зворушлива і душевна молитва за Україну забриніла високими дитячими голосами, не залишивши байдужими нікого з присутніх. Водограй українських пісень і танцювальних постановок, присвячених воїнам-захисникам, захлеснув усіх теплом і щирістю. А віршовані рядки з подяками та дитячі промови, в які школярі вкладали часточку своїх душ, щоразу супроводжувалися гучними оплесками і сльозами на очах гостей і самих учасників зворушливого свята.

Окрім того, діти передали воїнам-правоохоронцям і волонтерам безліч подарунків, зроблених власноруч: оздоблені святковими атрибутами свічки, плакати і малюнки. А від учнів молодших класів полісяни отримали на згадку ще й художні доробки із новорічним символом – красунями-ялинками.

– Це найкращі ялинки, які я коли-небудь тримав у руках, - зізнався вартовий дорожнього порядку Костянтин Перепелиця, звертаючись до дітлахів та педагогів. – Від усіх присутніх на цьому святі житомирян я дякую за влаштоване для нас свято, за ваші теплі слова і дарунки. Коли ми їхали на Донеччину у відрядження, ми навіть сподіватися не могли, що отримуємо тут настільки сильні позитивні емоції. Жодні суперечки і війни не вартують навіть однієї дитячої сльози. Хочу вас запевнити, ми зробимо все від нас залежне, аби мир на нашій з вами землі настав скоріше. Тому що ми з вами – одна велика українська родина. Низький вам уклін за вашу підтримку та старання.

Свято продовжилося на шкільному подвір'ї, де донеччани і полісяни – від мала до велика – загадали бажання одне на всіх – миру і злагоди на українській землі. Разом зі зв'язкою повітряних кульок загадане запустили у бездонне донецьке небо як послання до Всевишнього дитячих і дорослих мрій.

Відтак, настала черга житомирян пригощати дітлахів святковими гостинцями, привезеними волонтерами з поліського краю. Солодощі під новорічну ялиночку отримали усі учні.

Сфотографувавшись на довгу пам'ять з гостинними господарями, воїни-правоохоронці та волонтери попрощалися з ними. Житомирські ДАІшники, розглядаючи вручені їм малюнки, зізналися, що отримали від свята безліч задоволення, заряд енергії, бадьорості та хоробрості.

За словами Костянтина Перепелиці, усі привезені ДАІшниками додому дарунки-обереги невдовзі стануть гідними експонатами музею історії міліції Житомирщини.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: спартакіада міста ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ