На Тернопіллі злодійське "взяв покататися" закон кваліфікує як незаконне заволодіння автотранспортом

На Тернопіллі злодійське "взяв покататися" закон кваліфікує як незаконне заволодіння автотранспортом

29.12.14 15:31 0 712
До співробітників Кременецького райвідділу міліції із заявою про незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-2108» звернувся житель села Старий Тараж. Чоловік розповів, що несправну автівку він залишив на узбіччі неподалік Почаєва, звідки та через декілька днів таємничим чином зникла.

За словами потерпілого, легківка підвела його у найбільш непідходящий момент. Він саме поспішав на поїзд, коли транспортний засіб став як вкопаний на дорозі між Старим Таражем і Почаєвом. Попри всі зусилля, водієві тоді так і не вдалося зрушити з місця старенькі «Жигулі». Відтак, залишивши несправний транспорт на узбіччі, добирався на залізничний вокзал попутками.

Додому потерпілий повернувся через тиждень. І, переконавшись, що автівка стоїть на тому ж місці, де він її залишив, став шукати транспорт, аби її відбуксирувати додому. Коли ж власник через декілька днів прийшов за несправним «Жигулем», за автомобілем і слід простиг.

Про те, кому могла згодитися поламана машина, а тим паче як невідомому злодієві вдалося її зрушити з місця, чоловік й гадки не мав, тому звернувся до міліціонерів.

Незадовго автівку знайшли поблизу Почаєва, одначе у ще гіршому стані, ніж її залишив власник: бракувало коліс та ще кількох деталей.

У ході слідства стало відомо, що покинутий транспортний засіб запримітив 19-річний односельчанин потерпілого. Юнак не раз проходив повз місце, де стояв горе-автомобіль, й одного дня вирішив покататися. І, які не дивно, йому вдалося завести автомобіль.

Правоохоронцям підозрюваний зізнався, що брав покататися чужий транспорт, одначе категорично заперечив свою причетність до розукомплектування автівки. Істинність його свідчень міліціонери ще перевіряють. А дії молодика допоки кваліфікували за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ