Суддю Вінницького міського суду на 2 місяці відсторонено від займаної посади

Суддю Вінницького міського суду на 2 місяці відсторонено від займаної посади

30.12.14 08:08 0 996
Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 26 грудня 2014 року на підставі клопотання Генерального прокурора України на 2 місяці відсторонено від займаної посади суддю Вінницького міського суду в зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялось раніше, прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному за фактом вимагання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, з попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України.

Слідством установлено, що суддя Вінницького міського суду, за пособництва президента одного з місцевих благодійних фондів та ще двох громадян, вимагав від керівника лікувального закладу неправомірну вигоду в розмірі 100 тис доларів США. Свою "винагороду" представник Феміди хотів отримати за задоволення цивільного позову головного лікаря про визнання протиправним і скасування розпорядження голови Вінницької обласної ради про звільнення її з посади.

Крім того, 28.12.2014 співробітниками міліції затримано останнього з трьох співучасників вказаного злочину, який перебував у розшуку більше трьох місяців. Наразі, в суді вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці повернули ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ