Вінничина: творчий вечір поета Михайла Каменюка «Ріка по імені « Бог» (+фото)

Вінничина: творчий вечір поета Михайла Каменюка «Ріка по імені « Бог» (+фото)

30.12.14 15:07 0 711
Мистецький захід за участю відомих письменників, журналістів, артистів, депутатів, активістів громадських організацій, меценатів культури, який відбувся 26 грудня у салоні мистецтв обласного художнього музею, поклав початок циклу вечорів творчого спілкування «Спочатку було слово».

Акцію започаткували Національна спілка письменників України, Національна спілка журналістів України, Вінницький обласний художній музей та Вінницька обласна профспілка працівників літератури і мистецтв за підтримки Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради.

Вечір відкрився підписанням угоди про творчу співпрацю Вінницької організації Національної спілки письменників України та Вінницького обласного художнього музею. Михайло Каменюк, разом із головним редактором журналу «Вінницький край» Вадимом Вітковським, вручили подяки та цінні подарунки від імені обласної профспілки працівників літератури та мистецтв групі відомих творчих діячів Вінниччини.

Бібліотечка книг була вручена групі студентів і співробітників Донецького університету, над яким Вінницька письменницька організація, на чолі з її керівником Михайлом Каменюком, проголосила шефство у 2015 році.

У творчій частині вечора прозвучали відомі та нові поезії Михайла Каменюка у авторському виконанні, пісні на його слова у супроводі слайд-фільму про життєвий шлях нашого земляка.

Довідка:

Михайло Каменюк – поет,публіцист, драматург,перекладач, відомий громадський діяч,лауреат багатьох творчих нагород, серед яких Всеукраїнські премії імені Михайла Коцюбинського, Андрія Малишка, Євгена Гуцала, Золота медаль української журналістики. Він є автором та упорядником публіцистично-літературознавчого збірника «Другий крик з могили Миколи Холодного, почутий і записаний Михайлом Каменюком у Вінниці» (2010), книги публіцистики «Анкета для Господа Бога» (2011), книги «Госпожа Хаджинова или Невыдуманная повесть о прекрасной матери» (2012), є упорядником і головним редактором відновленого за його ініціативою літературно-краєзнавчого збірника «Русалка Дністровая» (2013).





















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пам’ятник Шептицькому у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ