Міліціонери Буковини вилучили понад 66 тисяч піротехнічних засобів

Міліціонери Буковини вилучили понад 66 тисяч піротехнічних засобів

30.12.14 12:24 0 690
На території Чернівецької області й надалі тривають заходи, спрямовані на протидію незаконному обігу піротехніки. Під час відпрацювань правоохоронці задокументували 7 фактів порушення правил торгівлі такими виробами.

З метою виявлення фактів незаконного продажу піротехніки, Управлінням МВС України в Чернівецькій області створені рейдові групи. Правоохоронці перевіряють місця можливої реалізації піротехнічних засобів. Зокрема, під посиленою увагою знаходяться торгівельні ринки, магазини та місця стихійної торгівлі.

З початку відпрацювання задокументовано 7 порушення правил торгівлі піротехнікою (без відповідних Ліцензій) та вилучено 66595 штук піротехніки. Крім цього, виявлено 3 факти порушення правил застосування піротехнічних засобів.

Правоохоронці нагадують: відповідно до законодавства України вся піротехніка має реалізовуватись тільки в спеціалізованих магазинах (в додатку до Ліцензії на провадження торгівлі піротехнічними виробами чітко зазначається місце здійснення реалізації), а до самої продукції також є низка вимог.

Недобросовісних продавців піротехніки, порушників правил їх застосування, чекає адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу з конфіскацією піротехнічних засобів.

Щодо застосування піротехніки також є визначені правила, які не варто порушувати, вони навіть прописані на самому піротехнічному виробі.

Пам'ятайте, що забороняється:

- переносити побутовi пiротехнiчнi вироби в кишенях, пiд одягом, зберiгати без пакування;

- кидати побутовi пiротехнiчнi вироби, тягти за фiтиль;

- залишати побутовi пiротехнiчнi вироби без нагляду;

- будь-яка переробка пiротехнiчних виробiв та їх розбирання;

- використання побутових пiротехнiчних виробiв другого i третього класу небезпеки особами молодше за 18 рокiв;

- використовувати побутовi пiротехнiчнi вироби, якi створюють ефекти на висотi та/або шумовi ефекти, ближче 100 м вiд лiкарень, церков, дитячих установ, шкiл, будинкiв престарiлих та iнших громадських споруд i житлових будинкiв;

- кидати приведенi в дiю побутовi пiротехнiчнi вироби пiд ноги перехожих, iз вiкон та балконiв, здiйснювати феєрверки з дахiв домiв та iншi дiї, вiд яких можуть постраждати люди або майно;

- використання побутових пiротехнiчних виробiв особами, якi знаходяться в нетверезому станi.

Також правоохоронці звертаються до громадян із проханням повідомляти до міліції про всі факти порушень встановлених правил обігу піротехніки за телефоном: «102». Якщо піротехнічні вироби реалізуються незаконно - не має гарантії у їх безпечності.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Більшість українців не ...

КОМЕНТАРІ