В Чернівецькій області випив чарку - не сідай за кермо

В Чернівецькій області випив чарку - не сідай за кермо

30.12.14 16:36 0 775
Період новорічних, різдвяних свят — очікуваний час доброго настрою, спілкування з рідними, друзями. Однак, щорічно у цей період працівники ДАІ стають свідками ситуацій, у яких новорічний настрій перетворюється на проблему...

Призводить до цього нехтування забороною керувати транспортним засобом після випитої чарки…

На жаль, не завжди окремі водії утримуються від цієї спокуси, наражаючи і себе, і інших учасників дорожнього руху на небезпеку. Наприклад, минулих вихідних працівникам міської автоінспекції довелось виїхати на місце дорожньо-транспортної пригоди, у якій водій автомобіля «Тойота Ленд Крузер Прадо 120» допустив зіткнення з автомобілем «Рено Кенго». При оформленні ДТП водій «Тойоти» намагався втекти з місця події, вів себе не адекватно. Ускладнена мова, хитка хода свідчили про те, що громадянин вживав спиртне. При перевірці у медичній установі підозра підтвердилась. На порушника було складено два адміністративні протоколи по ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) та ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування ТЗ в стані алкогольного сп'яніння).

У цьому епізоді, на щастя, ніхто не постраждав. Механічні ушкодження автомобілів можна усунути. Але ж бувають випадки, коли нічого вже повернути не можливо. Втрачене здоров'я, або й життя — важка розплата за легковажність. І тоді приказка «Як зустрінеш новий рік, таким він і буде» набуває закладеного у неї змісту.

Працівники ДАІ закликають учасників дорожнього руху до принциповості в питаннях вживання алкоголю і керування автомобілем. Нехай новоріччя приносить нам лише позитивні емоції. Шануймо правила дорожнього руху, бо ми того варті!

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині ...

КОМЕНТАРІ